Min Hovedpine-app opdateres med nye funktioner

0

Den prisvindende Hovedpine-applikation ”Min Hovedpine” opgraderes nu med ny funktion, som skal holde styr på kvinders menstruationscyklus.

Screenshots fra applikationen Min Hovedpine
Screenshots fra applikationen Min Hovedpine

I Danmark lider mere end 500.000 danskere af migræne og det optræder tre gange hyppigere hos kvinder end hos mænd, hvilket kan hænge sammen med kvindernes menstruationscyklus. Derfor har applikationen ”Min Hovedpine” nu udvidet med funktionen, som holder styr på kvindernes menstruationscyklus.

Cirka halvdelen af alle de kvinder, der lider af migræne kan opleve forværring af deres migræne-anfald i forbindelse med deres menstruation, og 10 procent af disse oplever udelukkende migræne-anfald i forbindelse med deres menstruation, mens resten også kan opleve på andre tidspunkter af deres cyklus.

Behandlerne kan have svært ved, at afgøre om der er tale om menstrual migræne, hvilket kan betyde det tager tid at finde frem til den rette behandling.

– ”Vi véd at forekomsten af migræne ofte hænger sammen med menstruationscyklus, men ofte kan det være svært at fastslå den præcise sammenhæng. Ligeledes kan det være svært at vurdere, om den enkelte patient har ren menstruationsmigræne eller om der er tale om menstruations-relaterede hovedpiner, hvilket har indflydelse på vores anbefalinger for behandling. Det kan vi nu få et klarere billede af, med ’Min Hovedpine’-app’ens nye menstruationsfunktion,” fortæller Troels Wienecke, der er læge og ph.d. ved Dansk Hovedpine Center på Glostrup Hospital.

Med Hovedpine applikationen er det blevet nemmere for de, som lider af hovedpine og migræne, at registrere oplysninger om deres hovedpine, hvilket kan være en stor hjælp for behandlingen.

Du kan læse mere om applikationen på www.minhovedpine.dk og downloade applikationen i både Apples App Store og Google Play Store.

Mere til historien

Min Hovedpine har fornylig vundet prisen, som årets bedste applikation i kategorien ”Sport & Health” og der er mere end 30.000 danskere, der har downloadet applikationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer