Følg de folkevalgte på mobilen

0

Vidste du, at du kan holde øje med de folkevalgte politikere på din smartphone?

Indenfor de sidste par år, at har vi fået et hidtil uset indblik i de folkevalgte politikers arbejde på Christiansborg gennem Folketings TV-kanalen, der hver dag sender timevis af møder, åbne samråd og debatter fra Folketingssalen.

Udsendelserne har til formål at styrke den demokratiske proces, da politikernes daglige arbejde pludselig bliver tilgængelig for alle danskere, hvilket er med til at skabe mere transparent og åbne politiske processer, når alle danskere kan se, hvad deres politikere går og laver på Christiansborg.

Som noget nyt har Folketingskanalen udvidet muligheden med en dedikeret folketingsapplikation, hvor man kan streame udsendelser fra Folketinget. Applikationen er sådan indrettet, at man kan se dagsordenen for mødet, før man afspiller videoklippet og ved de åbne samråd kan man se samrådsspørgsmålet.

Kun live-streaming

Som alle andre offentlige IT-projekter, så har applikationen selvfølgelig et par problemer, som de fleste danskere nok vil tage sig til hovedet over;  Man kan desværre kun se direkte udsendelser, og man kan således ikke se tidligere møder, samråd og debatter.

Hvis man ønsker at se tidligere møder, samråd og debatter, så henvises brugerne til Folketingets hjemmeside – en hjemmeside som vel at mærke ikke kan afspille video på hverken iOS, Android eller Windows Phone smartphones/tablets, da løsningen benytter Adobe Flash.

Applikationen er gratis og kan hentes i Apples App Store og Google Play Store.

Mere til historien

De folkevalgte i kommunerne er ind i mellem med til at træffe beslutninger om, hvor nye mobilmaster må sættes op.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer