Android 5.0 Project Hera – ny level af multitasking

0

Android 5.0, omtalt som Project Hera, kan flytte indhold på tværs af platforme, men der kommer også mere intelligente system-instruktioner.

Google vil formentlig annoncere den næste store udgave af Android ved Google I/O i efteråret. Android 4.4 KitKat blev lanceret den 31. oktober 2013, og sandsynligheden taler for, at den internationale Google udviklerkonference også denne gang vil være stedet, hvor Android-teamet præsentere deres seneste arbejde.

Lige nu er alt på rygtebasis, og derfor kan mange ting nå at ændre sig, inden annonceringen. Nogle af de mest interessante rygter handler om, hvordan Android 5.0 Project Hera vil håndtere multitasking, hvilket er særdeles spændende.

For nyligt kom et lækket screenshot i omløb, der viste et nyt layout i Gmail, som også skulle blive en del af en kommende Android-opdatering.

Intelligente instruktioner i baggrunden

Det ser ud til, at Androids nuværende multitasking oversigt bliver erstattet med en ny, som vil kombinere flere forskellige typer af opgaver i systemet. I den version vi kender i dag ses snapshots af applikationer som er åbne, men Hera vil kunne vise opgaver, der kører på tværs af flere enheder.

I praksis betyder det, at der åbnes for hurtig-instruktioner i styresystemet som kan aktiveres, uden at åbne den fulde applikation. Enheden kan altså aktivere opgaver eller instruktioner, som normalt tilhører en applikation, men uden den åbnes.

Eksempelvis hvis du har indtastet en tilmelding til et nyhedsbrev og der bliver sendt en bekræftelsesmail, så ved Gmail hvad denne skal bruges til, og kan placere en knap ved siden af meddelelsen i indbakke-oversigten (eller som en notifikation), der giver dig mulighed for at bekræfte, uden overhovedet at åbne selve mailen.

Overføres dette til Hangouts, vil Google blive i stand til, at notificere brugeren om en ny besked, vise den og lade et svar blive skrevet og sendt, uden at selve applikationen er åben.

På tværs af enheder

Project Hera kan være den ingrediens som bringer Android og HTML5 tættere sammen. Hvis applikationer kan gøre brug af HTML5 funktionalitet i Android, kan det blive en radikal ændring af økosystemet omkring Android. Platformen Tizen gør allerede i dag brug af noget tilsvarende.

Der tales også om, at Android bliver i stand til at flytte brugeren fra enhed til enhed, og lade indholdet følge med. Lidt som vi kender det fra synkronisering af bogmærker og åbne sider i Google Chrome, som allerede i dag krydser enhederne.

Et praktisk eksempel kan være adressesøgning i Google Maps på en tablet, som automatisk gøres tilgængelig på smartphonen. Generelt kan man forestille sig mange flere opgaver der kører på tværs af de forskellige enheder, skriver Androidpolice.com.

Bemærk: Indholdet i denne artikel er baseret på rygter. Google har ikke be- eller afkræftet informationerne.

Mere til historien

Project Hera er angiveligt kodenavnet for Android 5.0. Ved udgivelsen vil versionen få sit kommercielle navn. Android 4.4 hed Project Svelte, men endte med det officielle navn KitKat.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer