Masser af mobilvirus på Android – men du bliver ikke ramt

Selvom hele 97 procent af alle mobilvirusser er lavet til Android-platformen, så skal du ikke være bange – din mobil bliver næppe ramt.

Android malware

Android malware

Der er ingen tvivl om, at Android uden sammenligning er verdens mest populære mobilstyresystem. Til gengæld er Android også kendt for, at lade stort set alt, både godt og skidt, komme ind i deres applikationsbutik Google Play Store modsat Apple, der har striks kontrol af deres App Store.

Dermed er det måske heller ikke den store overraskelse, at sikkerhedsfirmaet F-Secure har opdaget, at 97 procent af alle virus og ondsindet malware, der henvender sig til mobiltelefoner er lavet specifikt til Android-enheder. Det skriver Bgr.com.

 – Android er kongen – men Windows Phone vækster

På PC-markedet har Windows været målet for trojanere og virus i flere år, og det ser altså ud til at Android nu lider samme skæbne på mobilmarkedet.

Det betyder dog ikke, at Android-platformen er farlig at bruge. Ifølge F-Secure så kommer kun 0,1 procent virus via applikationer fra Google Play Store.

 – Nokia klar med Android-telefoner – uden Google

Der hvor flest virus eller malware dukker op, er via tredjeparts-butikker eller suspekte hjemmesider. F-Secure roser også Google for, at være blevet meget bedre til at beskytte Android-brugerne for skadelig software.

 – PODCAST: Sikkerhed – derfor er det vigtigt

Mere til historien

Særligt i Kina, hvor mange Android-telefoner sælges uden Google Play installeret er virus-problemet størst. De såkaldte ”forked-Android-versioner” kan være en trussel for Google, da en større og større procentdel af Android-telefonerne på markedet, er uden Googles tjenester.

Android dominerer – men Google mister kontrollen

Læs også:
Nokia: Derfor satser vi på Android

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram