Masser af mobilvirus på Android – men du bliver ikke ramt

0

Selvom hele 97 procent af alle mobilvirusser er lavet til Android-platformen, så skal du ikke være bange – din mobil bliver næppe ramt.

Android malware
Android malware

Der er ingen tvivl om, at Android uden sammenligning er verdens mest populære mobilstyresystem. Til gengæld er Android også kendt for, at lade stort set alt, både godt og skidt, komme ind i deres applikationsbutik Google Play Store modsat Apple, der har striks kontrol af deres App Store.

Dermed er det måske heller ikke den store overraskelse, at sikkerhedsfirmaet F-Secure har opdaget, at 97 procent af alle virus og ondsindet malware, der henvender sig til mobiltelefoner er lavet specifikt til Android-enheder. Det skriver Bgr.com.

 – Android er kongen – men Windows Phone vækster

På PC-markedet har Windows været målet for trojanere og virus i flere år, og det ser altså ud til at Android nu lider samme skæbne på mobilmarkedet.

Det betyder dog ikke, at Android-platformen er farlig at bruge. Ifølge F-Secure så kommer kun 0,1 procent virus via applikationer fra Google Play Store.

 – Nokia klar med Android-telefoner – uden Google

Der hvor flest virus eller malware dukker op, er via tredjeparts-butikker eller suspekte hjemmesider. F-Secure roser også Google for, at være blevet meget bedre til at beskytte Android-brugerne for skadelig software.

 – PODCAST: Sikkerhed – derfor er det vigtigt

Mere til historien

Særligt i Kina, hvor mange Android-telefoner sælges uden Google Play installeret er virus-problemet størst. De såkaldte ”forked-Android-versioner” kan være en trussel for Google, da en større og større procentdel af Android-telefonerne på markedet, er uden Googles tjenester.

Android dominerer – men Google mister kontrollen

Læs også:
Nokia: Derfor satser vi på Android

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer