Microsoft sender Windows XP på pension

0

Windows XP så dagens lys i 2001 og har siden været et af de mest populære styresystemer i Microsofts historie. Nu stopper supporten.

Windows XP (Foto: Microsoft)
Windows XP (Foto: Microsoft)

Microsoft lancerede i 2001 Windows XP, som siden er blevet en af de mest populære styresystemer i Microsofts historie.

Men nu er det snart slut for Windows XP. Microsoft sender nemlig Windows XP på pension den 8. april 2014, hvilket kort og godt betyder, at de stopper med at supportere Windows XP.

Grunden til Microsoft stopper services på Windows XP er, at versionen nu er forældet. Dermed vil der ikke længere blive udviklet nye opdateringer til styresystemet, sendes sikkerhedsopdateringer ud til brugerne eller være mulighed for teknisk support hos Microsoft.

Microsoft har fundet den nye topchef

Dette vil for brugerne betyde, at en PC med Windows XP ikke vil være sikker i forhold til trusler fra internettet, hvor der dagligt er nye former for vira og andre skadelige programmer.

Har du fortsat Windows XP, så anbefaler Microsoft at du opgraderer til en nyere version eller investerer i en ny PC.

 – Hvem er Microsofts nye topchef – tæt på Satya Nadella

Kan din PC køre Windows 8.1 er det denne version, som Microsoft anbefaler. Du kan undersøge om dit system og programmer er i stand til at køre på Windows 8.1. Dette gøres via Microsofts opgraderingsassisten. Når du opgraderer Windows XP til et nyere styresystem, skal du være opmærksom på, at man manuelt skal overføre filer og geninstallere programmer.

Går du fra Windows XP til Windows 8.1, kan du blive klogere på alt det nye, der venter dig her.

Mere til historien

Windows XP blev efterfulgt af Vista, derefter kom Windows 7 og siden er altså kommet Windows 8, som blev frigivet den 17. oktober 2013. Du kan teste hvilken Windows-version du har her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer