IC4 giver endnu dårligere dækning

0

Danskerne må leve med dårlig mobildækning i DSBs togsæt. Læs farcen om mobildækning og tog her.

DSB tog transport IC4
IC4 tog (Foto: Jens Hasse/Chili)

Teleselskaberne og DSB kan forsat kun blive enige om at være uenige, og den uendelige historie om dårlig mobildækning i DSBs togsæt tager hul på endnu et langtrukkent kapitel fyldt med intriger og beskyldninger, til skade for passagererne.

På trods af flere udmeldinger fra både teleselskaberne og DSB, så er der forsat problemer med mobildækningen i mange af DSBs togsæt. Og problemet bliver endnu værre med DSBs nye IC4 tog. Det skriver Politiken.dk, der citeter Metroxpres.

Den uendelige historie

Problemet med dårlig mobildækning i DSBs togsæt, har stået på i årevis, og lige så længe har DSB og teleselskaberne givet hinanden skylden for problemerne. DSB påstår på den eneste side, at teleselskaberne ikke dækker togstrækningerne ordenligt, og at der er opsat for få mobilmaster, til at sikre en ordentlig dækning i togsættene.

– ”Vi har gentagne gange bedt industrien om et dækningskort over signalet ved jernbanen i Danmark. Så ved vi, om det svarer sig at investere et trecifret millionbeløb på repeatere i alle tog. De må smøge ærmerne op,” opfordrer DSB’s kommunikationsdirektør, Lars Kaspersen i en udtalelse til Metroxpress.

Teleselskaberne påpeger på den anden side, at designet af DSBs togsæt lukker alle former for radiosignaler ude, og det derfor ikke hjælper at opsætte flere mobilmaster.

– ”Det er imponerende, at det eneste, DSB har gjort ved problemet, er at bestille IC4-tog, som er konstrueret til effektivt at isolere kunderne fra omverden,” siger en sarkastisk Jakob Willer, direktør i teleselskabernes interesseorganisation TeleIndustrien til Metroxpress.

Løsningen er simpel

En simpel løsning på problemet kunne være, at opsætte såkaldte repeatere i togsættene. En repeater er en lille enhed på størrelse med en almindelig router, som er tilkoblet en ekstern antenne. Repeateren modtager og sender mobilsignaler inde i togsættet og sender signalerne videre til nærmeste mobilmast via den eksterne antenne.

– “Der er jo en løsning. Vi har i årevis været parate til at underskrive aftalen, men DSB vil ikke. Vi er dybt forundrede,” siger Jakob Willer, som nu har bedt transportministeren om hjælp.

Mere til historien

En repeaterløsning i DSBs togsæt har været på tale i årevis, og det også flere gange forlydt, at en aftale næsten var på plads mellem teleselskaberne og DSB. En repeaterløsning har blandt andet i flere omgange været på tale i de togsæt der servicerer kystbanen i Nordsjælland.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer