IC4 giver endnu dårligere dækning

Danskerne må leve med dårlig mobildækning i DSBs togsæt. Læs farcen om mobildækning og tog her.

DSB tog transport IC4

IC4 tog (Foto: Jens Hasse/Chili)

Teleselskaberne og DSB kan forsat kun blive enige om at være uenige, og den uendelige historie om dårlig mobildækning i DSBs togsæt tager hul på endnu et langtrukkent kapitel fyldt med intriger og beskyldninger, til skade for passagererne.

På trods af flere udmeldinger fra både teleselskaberne og DSB, så er der forsat problemer med mobildækningen i mange af DSBs togsæt. Og problemet bliver endnu værre med DSBs nye IC4 tog. Det skriver Politiken.dk, der citeter Metroxpres.

Den uendelige historie

Problemet med dårlig mobildækning i DSBs togsæt, har stået på i årevis, og lige så længe har DSB og teleselskaberne givet hinanden skylden for problemerne. DSB påstår på den eneste side, at teleselskaberne ikke dækker togstrækningerne ordenligt, og at der er opsat for få mobilmaster, til at sikre en ordentlig dækning i togsættene.

– ”Vi har gentagne gange bedt industrien om et dækningskort over signalet ved jernbanen i Danmark. Så ved vi, om det svarer sig at investere et trecifret millionbeløb på repeatere i alle tog. De må smøge ærmerne op,” opfordrer DSB’s kommunikationsdirektør, Lars Kaspersen i en udtalelse til Metroxpress.

Teleselskaberne påpeger på den anden side, at designet af DSBs togsæt lukker alle former for radiosignaler ude, og det derfor ikke hjælper at opsætte flere mobilmaster.

– ”Det er imponerende, at det eneste, DSB har gjort ved problemet, er at bestille IC4-tog, som er konstrueret til effektivt at isolere kunderne fra omverden,” siger en sarkastisk Jakob Willer, direktør i teleselskabernes interesseorganisation TeleIndustrien til Metroxpress.

Løsningen er simpel

En simpel løsning på problemet kunne være, at opsætte såkaldte repeatere i togsættene. En repeater er en lille enhed på størrelse med en almindelig router, som er tilkoblet en ekstern antenne. Repeateren modtager og sender mobilsignaler inde i togsættet og sender signalerne videre til nærmeste mobilmast via den eksterne antenne.

– “Der er jo en løsning. Vi har i årevis været parate til at underskrive aftalen, men DSB vil ikke. Vi er dybt forundrede,” siger Jakob Willer, som nu har bedt transportministeren om hjælp.

Mere til historien

En repeaterløsning i DSBs togsæt har været på tale i årevis, og det også flere gange forlydt, at en aftale næsten var på plads mellem teleselskaberne og DSB. En repeaterløsning har blandt andet i flere omgange været på tale i de togsæt der servicerer kystbanen i Nordsjælland.

Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram