HTC One 2014 – det ved vi om den nye topmodel

HTC One 2014 er ikke officiel endnu, men på forhånd er mange informationer sluppet ud. Her er hvad vi ved.

Når HTC afholder presseevent tirsdag den 25. marts i London og New York, så er det efterhånden begrænset, hvad der ikke allerede er lækket om den kommende topmodel. Rygterne har været mange de seneste uger, og her halvanden uges tid før offentliggørelsen, ved vi allerede det meste om den.

Gætterierne om navnet er noget af det, som har været mest uklart, men seneste bud lyder på, at telefonen vil få navnet HTC One (2014-udgaven) - en taktik flere andre producenter også har benyttet sig af, bl.a. Apple med The new iPad, som efterfølgende blot omtales som ”iPad”.

HTC har i officielle teaser-videoer for produktet kaldt deres kommende topmodel, for The All New HTC One, hvilket nok ikke bliver et kommercielle navn.

- Web-TV: 12 minutters video om HTC One 2014

Mere om HTC One 2014

I forhold til den oprindelige HTC One vil HTC One 2014 få større skærm. 4.7-tommer er blevet til 5.0-tommer. Der holdes fast i Full HD-opløsning på 1080 x 1920 pixels. Som følge af en større skærm, bliver telefonen også en lille smule større, om end det ikke bliver meget. Vægten forøges også en anelse.

HTC holder fast i de oprindelige linjer med aluminium, der har indbragt dem en lang række designpriser det seneste år. Hjørnerne er dog blevet rundet yderligere. HTC One 2014 vil også få god stereolyd, da højtalerne fortsat er placeret på fronten af produktet.

Begrebet Ultrapixels fortsætter i den nye model, men pixelantallet er forøget fra 4 til 5 megapixels. Det er uklart, men sandsynligt, at man har bibeholdt optisk billede-stabilisator. Der vil fortsat være 2.1 megapixels i frontkameraet.

- Tip: Sådan løser du højtalerproblem på HTC One

Kraftig processor og grafik

Processoren der skal trække det hele bliver sandsynligvis Qualcomm Snapdragon 801. Det er en 2.3 GHz quad-core processor med grafikchippen Adreno 330. Samsung Galaxy S5 benytter den samme processortype. Dertil kommer den hidtil nyeste Google Android-version 4.4.x KitKat.

Blandt de mindre profilerede features forventer vi FM-radio med RDS, A-GPS, Glonass samt 4G LTE i Cat4 der teoretisk giver 150 mbit/s download-hastighed.

Det er sandsynligt, at HTC One 2014 kommer til Danmark i varianten med 32 GB intern hukommelse, men i modsætning til forgængeren vil der kunne tilføjes ekstra hukommelse via micrsoSD-kort. Af denne årsag kan det ske, at HTC vælger at få 16 GB-udgaven til Danmark, for at holde prisen nede. Præcis samme overvejelse ser vi hos Samsung omkring Galaxy S5.

 - HTC One 2014 er allerede solgt på eBay

Sælges måske fra april

HTC One 2014 får også justeret brugerfladen HTC Sense, der opgraderes til version 6, hvilket blandt andet betyder et nyt look på HTC Blinkfeed. Betjeningstasterne lige under skærmen forsvinder på 2014-modellen. I stedet vil de fremgå på skærmen, når de skal bruges.

Salgsstarten er usikker da mange faktorer kan udskyde denne. Vi gætter på, at HTC sigter på, at topmodellen skal være klar til salg i løbet af april 2014.

Hvis HTC One 2014 kommer senere vil det betyde, at Sony Xperia Z2 og Samsung Galaxy S5 løber med de første kunder, da disse forventes i butikkerne den 11. april 2014.

- Web-TV: Første kig på Samsung Galaxy S5

Det skal understreges, at indholdet i denne artikler er en samlet opgørelse over, hvad de mest sandsynlige rygter siger om HTC One 2014. HTC har ikke verificeret oplysningerne.

Mere til historien

Hvis HTC følger den tendens, der er for vejledende priser på topmodeller, vil HTC One 2014 koste omkring 5.300 kroner uden abonnement, ved lanceringen. Prisen kan variere lidt alt efter hvor meget hukommelse mobilen kommer med. Samsung Galaxy S5 er prissat til 5.495 kroner for 16 GB-versionen.

HTC er tilbage med Desire 22 Pro

HTC var tidligere en af smartphone-mastodonterne. Nu forbindes de mest med Virtual Reality (VR). I dag sendes HTC Desire 22 pro i forsalg.

(mere…)
Er HTC klar til comeback? Ny smartphone på vej

HTC var engang en af de meget populære Android-producenter. Nu er de på vej med et comeback.

(mere…)
Vil HTC gøre comeback?

For et halvt årti siden var HTC en af de store spillere. Succesen ebbede dog stille ud. En ny rapport peger på at det kan ændre sig.

(mere…)
HTC er nu klar med deres første 5G-telefon

Der har længe været stille om HTC, men nu er de klar med to nye smartphones. Den ene er deres første 5G-telefon. Læs mere om de nye mobiler her.

(mere…)
HTC klar med 5G-telefon – dog ikke i Danmark

I Danmark hører HTC umiddelbart til i fortiden, men nu er de klar med en 5G-telefon på hjemmemarkedet i juli måned.

(mere…)
Dengang da HTC Hero var vindermobilen

RETRO: Husker du de gamle dage? Dengang hvor HTC Hero var på alles læber og blev Årets Mobil? Rejs med tilbage til 2009 hvor HTC var et hit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram