Danskerne overvåges som aldrig før

0

Danskernes brug af mobil eller internet registreres mere end en gang i minuttet i gennemsnit – faktisk er antallet af registreringer eksploderet.

Mobilen er vores faste følgesvend
Mobilen er vores faste følgesvend

Hver dansker registreres i gennemsnit mere end en gang i minuttet på enten mobil eller internet. Det skriver DR.dk.

Det giver samlet 3,5 billioner registreringer om året, hvilket er fire gange så mange det som foregående år. Det viser nye tal fra Teleindustrien, ifølge Information.

Mere end 90 procent af registreringerne er overvågning af danskernes internetbrug, den såkaldte sessionslogning, der ifølge en evalueringsrapport fra Justitsministeriet fra 2012, dog har vist sig at være stort set nyttesløs. Grunden til dette er, at hverken politiet eller PET bruger den i særligt stort omfang.

Et politisk flertal er nu også klar på at stoppe sessionslogning af danskerne. Både Venstre og Enhedslisten ser gerne logningen stoppet hurtigst muligt, mens både SF og Radikale Venstre overvejer muligheden for, at anskaffe sessionslogningen. Det er noget Teleindustrien også ser positivt på.

– “De regler, der er om logning af internettrafik, har medført en eksplosionsagtig vækst i antallet af registreringer, som teleselskaberne skal opbevare. Det betyder en ret indgående overvågning af vores kunder, som ikke har haft nogen værdi for politiets efterforskning,” siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, til Information.

Over for Information oplyser Justitsminiteriet, at der senest ved næste folketingssamling, vil blive fremsat et lovforslag, om revision af loven. Ministeriet vil ikke kommentere på, hvad forslaget kommer til at indeholde.

Mere til historien

Hvad tænker du om denne overvågning. Er du ligeglad eller føler du dig overvåget?

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer