Danskerne overvåges som aldrig før

Danskernes brug af mobil eller internet registreres mere end en gang i minuttet i gennemsnit – faktisk er antallet af registreringer eksploderet.

Mobilen er vores faste følgesvend

Mobilen er vores faste følgesvend

Hver dansker registreres i gennemsnit mere end en gang i minuttet på enten mobil eller internet. Det skriver DR.dk.

Det giver samlet 3,5 billioner registreringer om året, hvilket er fire gange så mange det som foregående år. Det viser nye tal fra Teleindustrien, ifølge Information.

Mere end 90 procent af registreringerne er overvågning af danskernes internetbrug, den såkaldte sessionslogning, der ifølge en evalueringsrapport fra Justitsministeriet fra 2012, dog har vist sig at være stort set nyttesløs. Grunden til dette er, at hverken politiet eller PET bruger den i særligt stort omfang.

Et politisk flertal er nu også klar på at stoppe sessionslogning af danskerne. Både Venstre og Enhedslisten ser gerne logningen stoppet hurtigst muligt, mens både SF og Radikale Venstre overvejer muligheden for, at anskaffe sessionslogningen. Det er noget Teleindustrien også ser positivt på.

- “De regler, der er om logning af internettrafik, har medført en eksplosionsagtig vækst i antallet af registreringer, som teleselskaberne skal opbevare. Det betyder en ret indgående overvågning af vores kunder, som ikke har haft nogen værdi for politiets efterforskning,” siger Jakob Willer, direktør i Teleindustrien, til Information.

Over for Information oplyser Justitsminiteriet, at der senest ved næste folketingssamling, vil blive fremsat et lovforslag, om revision af loven. Ministeriet vil ikke kommentere på, hvad forslaget kommer til at indeholde.

Mere til historien

Hvad tænker du om denne overvågning. Er du ligeglad eller føler du dig overvåget?

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram