Android er kongen – men Windows Phone vækster

0

Ifølge en ny opgørelse, så er Android fortsat kongen af det europæiske smartphone-marked, men Windows Phone vækster godt.

Den mest solgte Windows Phone telefon - Nokia Lumia 520 (Foto: Nokia)
Den mest solgte Windows Phone telefon – Nokia Lumia 520 (Foto: Nokia)

Kantar Worldpanel ComTech har netop frigivet deres opgørelse over smartphone-markedet i Europa i Q4 2013. Den nye opgørelse viser, at Android fortsat er kongen med 68,5 procent markedsandel på det europæiske marked, mens Apple har 19 procent og Windows Phone har nu rundet den første milepæl med 10,1 procent. Det skriver Afterdawn.com.

Android dominerer – men Google mister kontrollen

– ”I Europa fortsætter Android mod 70 procent markedsandele, hvilket gør den store kamp nu er mellem Android-producenterne. Her er det Samsung, som er de dominerende med 39,5 procent af markedet, der dog er lavere end sidste år. Konkurrenterne LG (6,9%), Sony (9,4%), Motorola (1,7%) og det nye brand Wiko (2%), øger alle deres salg og forsøger at indhente Samsung,” det skriver Kantar i den nye rapport.

Nokia Lumia 520/21 er den mest populære Windows Phone-enhed netop nu, som kan erhverves til en rigtig god pris.

Nokia har en strategi om, at forsøge at få solgt en masse telefoner til udviklingslandene, heriblandt de nye Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL.

Nokia: Derfor satser vi på Android

Generelt sidder Android-platformen på omkring 80 procent af smartphone-markedet på verdensplan. Dog er flere og flere af disse “forked”-Android, hvilket betyder de er uden Googles tjenester.

Mere til historien

Nokia satser fortsat på Windows Phone til deres highend-produkter, og de nye Android-telefoner er også et led i denne strategi. De vil nemlig binde brugerne op på Microsoft ID i stedet for Google ID.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer