Vil Microsoft åbne for Android-apps på Windows Phone?

1

RYGTE: Måske vil Microsoft gøre det muligt at køre Android-apps på Windows Phone-telefoner.

Nokia Lumia 1020
Nokia Lumia 1020 med Windows Phone (Foto: Nokia)

Spekulationer om kommende produkter fra Microsoft og Nokia med Android som styresystem har floreret længe, og selvom Nokias topchef Stephen Elop flere gange konsekvent har afvist, at der arbejdes på Android-enheder, kan planerne internt måske være ændret.

Lavpris Android-enheden Nokia Normandy, også kendt som Nokia X, forventes at blive præsenteret ved Mobile World Congess (MWC), men det stopper ikke ved det.

Her er Windows Phones Notifikations Center

Ifølge kilder tæt på Microsofts planer, som The Verge har været i kontakt med, vil Microsoft åbne for Android applikationer i Windows og Windows Phone Store.

Blackberry har tidligere gjort præcis dette, uden det dog endnu har kunnet ses på salgstallene.

Det er velkendt, at app-udviklere foretrækker Android og iOS, mens Windows Phone rangerer langt nede af stigen. Konsekvensen for Microsoft er, at platformen stadig lider hårdt af manglende apps, hvilket forhindrer mange kunder i at skifte til telefoner med Windows Phone, da brugerne skal ofre for store kompromisser.

App-udviklere foretrækker Android

Problemstillingen ses også hos danske Windows Phone brugere, der må nøjes med en Facebook-app, som end ikke Facebook selv har fremstillet. Danske Bank har en flot app til platformen, men i forhold til hvad landets største bank tilbyder på Android og iOS, så er Windows Phone-udgaven en funktionsfattig oplevelse.

Mere til historien

I december 2013 kunne Microsoft offentliggøre at der er over 200.000 apps i Windows Phone Store. Til sammenligning har Google og Apple omkring 1 million applikationer i deres app-butikker.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer