Tre tips til din Nexus 5

Sidder du med en Nexus 5, er du sikkert godt bekendt med Android systemet, men vidste du at Google med Android 4.4 har ”gemt” flere funktioner og features? Vi giver dig her 3 tips til din Nexus 5.

LG Nexus 5

LG Nexus 5

Sammen med lanceringen af Nexus 5, blev Android 4.4 KitKat også offentliggjort, forskellen du oplever, som bruger, er ikke stor hvis du kommer fra Android 4.3, men flere funktioner har Google nu valgt at gøre til tilvalg, og ligger derfor ”gemt”.

Faktisk er funktionerne lette at finde, men man skal vide hvor man skal lede. Ved du ikke det, kommer her 5 ting, du måske ikke vidste din Nexus 5 kunne.

1. Flere producenter er begyndt at gøre det muligt, at tage et billede, ved blot at trykke på én af lydstyrke-knapperne på telefonen, en funktion der er kendt bland iPhone folket. Denne funktion har Google nu også gjort mulig på Nexus 5.

Ved at trykke på én af de to fysiske lydstyrke knapper på siden af telefonen, kan du let tage et billede. Det eneste det kræver, er at du er inde i kamera-applikationen. Dermed er det også blevet lettere at tage et selfie med din Nexus.

 – Mobiltest: Nexus 5 – den bedste Nexus-telefon til dato

2. Sammen med Android 4.3 lancerede Google ”lockscreen widget”, der gjorde det muligt at tilføje widgets på låseskærmen, præcis som du kan på din hjemmeskærm. Med Android 4.4 er du ikke længere tvunget til at have denne funktion, faktisk er den slået fra som standard.

Via disse simple trin er det muligt at slå funktionen til: Åben telefonens indstillinger, find menupunktet ”sikkerhed”, herinde kan du se muligheden ”Aktivér widgets”, her skal du nu blot sætte et flueben, og du har nu funktionen igen.

 – Nexus 5 og Nexus 7 – sådan opdateres til Android 4.4.2

3. Mit sidste tip til dig, er måske også den mest nyttige og smarte nye funktion i Android 4.4. Du har sikkert prøvet, at stå og mangle nummeret til det lokale pizzaria. Det har du kunne løse ved at åbne din browser, søge på Google, ind på hjemmesiden, osv. Men med Android 4.4 er det blevet nemmere – det er nemlig nu muligt at finde telefonnummeret på pizzariaet direkte i telefonen.

Som standard er funktionen slået til, men skulle du have slået den fra ved en fejl, kan du let slå den til igen med disse trin: Åben telefon-applikationen, tryk på de tre prikker i bunden af skærmen, ude til højre. Vælg nu indstillinger og tryk på ”Opkaldsid fra Google”, øverst i højre hjørne kan du slå funktionen til og fra.

Når du har funktionen slået til, er det nu blot at åbne telefon-applikationen, og indtaste navnet på pizzariet øverst i søgefeltet.

Det er dog ikke alle firmaer, der har oprettet sig i Googles database endnu, og det kan derfor ske, at du ikke kan finde nummeret.

Mere til historien.

Flere af overnævnte tips er ikke kun forbeholdt Nexus 5, også Nexus 4, Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 og Nexus 10 kan have funktionerne tilgængelig, hvis blot de er opdateret til Android 4.4.

Tech-gaver til konfirmanden? Få idéer her

KØBSGUIDE: Står du og skal til konfirmation? Og hvad skal konfirmanden så have? Vi kommer her med tips til tech-gaver.

(mere…)
Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Holder din elbil stille i længere tid? Det skal du vide

TIP: Her får du en række gode råd, hvis du planlægger, at din elbil skal holde stille i en længere periode.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram