Tre tips til din Nexus 5

1

Sidder du med en Nexus 5, er du sikkert godt bekendt med Android systemet, men vidste du at Google med Android 4.4 har ”gemt” flere funktioner og features? Vi giver dig her 3 tips til din Nexus 5.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Sammen med lanceringen af Nexus 5, blev Android 4.4 KitKat også offentliggjort, forskellen du oplever, som bruger, er ikke stor hvis du kommer fra Android 4.3, men flere funktioner har Google nu valgt at gøre til tilvalg, og ligger derfor ”gemt”.

Faktisk er funktionerne lette at finde, men man skal vide hvor man skal lede. Ved du ikke det, kommer her 5 ting, du måske ikke vidste din Nexus 5 kunne.

1. Flere producenter er begyndt at gøre det muligt, at tage et billede, ved blot at trykke på én af lydstyrke-knapperne på telefonen, en funktion der er kendt bland iPhone folket. Denne funktion har Google nu også gjort mulig på Nexus 5.

Ved at trykke på én af de to fysiske lydstyrke knapper på siden af telefonen, kan du let tage et billede. Det eneste det kræver, er at du er inde i kamera-applikationen. Dermed er det også blevet lettere at tage et selfie med din Nexus.

 – Mobiltest: Nexus 5 – den bedste Nexus-telefon til dato

2. Sammen med Android 4.3 lancerede Google ”lockscreen widget”, der gjorde det muligt at tilføje widgets på låseskærmen, præcis som du kan på din hjemmeskærm. Med Android 4.4 er du ikke længere tvunget til at have denne funktion, faktisk er den slået fra som standard.

Via disse simple trin er det muligt at slå funktionen til: Åben telefonens indstillinger, find menupunktet ”sikkerhed”, herinde kan du se muligheden ”Aktivér widgets”, her skal du nu blot sætte et flueben, og du har nu funktionen igen.

 – Nexus 5 og Nexus 7 – sådan opdateres til Android 4.4.2

3. Mit sidste tip til dig, er måske også den mest nyttige og smarte nye funktion i Android 4.4. Du har sikkert prøvet, at stå og mangle nummeret til det lokale pizzaria. Det har du kunne løse ved at åbne din browser, søge på Google, ind på hjemmesiden, osv. Men med Android 4.4 er det blevet nemmere – det er nemlig nu muligt at finde telefonnummeret på pizzariaet direkte i telefonen.

Som standard er funktionen slået til, men skulle du have slået den fra ved en fejl, kan du let slå den til igen med disse trin: Åben telefon-applikationen, tryk på de tre prikker i bunden af skærmen, ude til højre. Vælg nu indstillinger og tryk på ”Opkaldsid fra Google”, øverst i højre hjørne kan du slå funktionen til og fra.

Når du har funktionen slået til, er det nu blot at åbne telefon-applikationen, og indtaste navnet på pizzariet øverst i søgefeltet.

Det er dog ikke alle firmaer, der har oprettet sig i Googles database endnu, og det kan derfor ske, at du ikke kan finde nummeret.

Mere til historien.

Flere af overnævnte tips er ikke kun forbeholdt Nexus 5, også Nexus 4, Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 og Nexus 10 kan have funktionerne tilgængelig, hvis blot de er opdateret til Android 4.4.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer