Prisforskellen på Android og iOS forøges

1

Gennemsnitsprisen på Android-enheder falder år for år, da lavpris-telefonerne sælger bedst. iOS holder prisen bedre.

Prisstatistik iPhone og iOS
Prisstatistik iPhone og iOS (Kilde: Statista.com)

Prisforskellen på gennemsnitsprisen på en Android-telefon og en iPhone bliver større og større år for år, hvilket særligt skyldes, at producenterne på Android-platformen sælger flest af de billigere modeller fremfor topmodellerne.

Konkurrenten Apples gennemsnitspris er højere, selvom den dog også er faldende. Hvilket formentlig skyldes, at flere også køber de ældre og billigere modeller, samt iPhone 5C.

–  TEST: iPhone 5C – giver den farve på tilværelsen?

Siden 2010 er gennemsnitsprisen på en Android-telefon faldet fra 441 dollars til nu at være 276 dollars. iPhonen er i samme periode faldet fra en gennemsnitspris på 702 dollars til nu at være 650 dollars. Det viser en opgørelse fra Statista.com.

Det er ikke i sig selv overraskende, at gennemsnitsprisen for Android-telefonerne er billigere end for iOS. Det der overrasker er prisforskellen er steget fra at være 261 dollars i 2010 til at være 374 dollars i 2013.

Mere til historien

Da Apple i september 2013 offentliggjorde iPhone 5C, havde mange forventet telefonen ville blive billigere end tilfældet var. I stedet overtog den pladsen fra iPhone 5 i Apples line-up.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer