Opråb fra analytiker til applikations-udviklere

0

Mange app-udviklere designer softwaren på en måde, som inden længe kan få konsekvenser, sådan lyder et opråb fra en analytiker.

Alt for mange applikations-udviklere designer deres software på en måde, hvor applikationen opsamler unødvendige data og de kan inden længe have konsekvenser. Sådan lyder et opråb fra Forresters-analytiker Marta Benneth.

Dataen, som applikationerne opsamler kan være alt fra lokations-data til en masse andet. Og Marta Benneth skriver også, at der selvfølgelig er forskellige holdninger til, hvad der er unødigt data og det kan særligt være forskelligt hvad brugeren og leverandøren mener. Det skriver Computerworld.dk.

Måske Android-apps på Windows Phone

– “Problemet er, at jeg ikke ved det, og at jeg ikke har et valg, hvis jeg ønsker at bruge app’en. Fra et forbrugerperspektiv er det ikke en tilfredsstillende situation; jeg vil endda gå så langt som at kalde det uacceptabelt.”

Benneth skriver, at udviklerne kan risikerer en streng lovgivning på området fremadrettet, hvis de ikke begrænser deres dataindsamling. Hun mener også, at man formentlig indsamler dataen af tre grunde, nemlig af kommercielle grunde, fordi man kan og fordi man er ligeglad og gør som andre apps.

– “Vi taler vi ikke bare om enheds-data (OS og version, sprog, serienummer, lokation, tider, accelerometer data og så videre). Men nogle applikationer sender også personlig information, inklusiv indhold fra adressebogen, uden at brugeren er klar over det,” skriver Marta Benneth fra Forrester.

– Sikkerhed: Android fører på mobil malware

Benneth mener, at grunden til forbrugerne kun har klaget begrænset over dette er, at de formentlig ikke ved hvor omfattende dataindsamlingen er.

Marta Benneth kommer med en anbefaling om, at udviklerne begynder at følge de guidelines, som eksempelvis GSMA har for privatlivet til mobile applikationer.

Mere til historien

En undersøgelse, som VisionMobile har lavet, viser at flest applikations-udviklere foretrækker at udvikle til Android, mens indtjeningen er størst på iOS-applikationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer