Nokia Treasure Tag – beskytter mod tyveri

5

Nokia præsenterer et nyt stykke tilbehør, som skal forsøge at hjælpe mod tyveri og glemsomhed.

Nokia Treasure Tag (Foto: Nokia)
Nokia Treasure Tag (Foto: Nokia)

Nokia er klar med Treasure Tag, som er et nyt stykke tilbehør til Lumia-serien. Treasure Tag skal hjælpe til med, at forbrugeren hverken taber, glemmer eller får stjålet sine ejendele.

Treasure Tag er en lille firkantet enhed, som måler 30x30x10 mm og vejer 13 gram, der parres med Lumia-enheden via enten NFC eller Bluetooth og derefter kan sættes i et nøglebundt eller en taske.

Kommer din Lumia-enhed og Treasure Tag for langt fra hinanden, så lyder alarmen. Eksempelvis betyder det, at hvis du er på vej hjemmefra uden dine nøgler, som har et Treasure Tag tilkøblet, så lyder alarmen og fortæller dig, at du skal gå tilbage efter nøglerne.

 – Nokia Lumia 1520 – en gigantisk kæmpe

– “Nokia Treasure Tag kan også være med til at beskytte mod tyveri. Hvis en tyv skulle snuppe en taske med et Treasure Tag, så går alarmen, når tasken bliver fjernet fra ejeren, som derved bliver gjort opmærksom på tyveriet. Med held kan man derved nå at gribe ind,” siger Edvard Bergström, kommunikationschef for Nokia i Skandinavien, i en pressemeddelelse.

Når to parrede enheder skilles fra hinanden, starter en alarm i begge enheder.

 – Lumia Black kommer nu – læs hvad den kan

– ”Nokia Treasure Tag anvendes sammen med Nokia Treasure Tag app, som er en app, man kan hentes i Windows Phone Store. Meget passende så foreslår Treasure Tag, at man henter appen, første gang man parrer Nokia Treasure Tag med sin smartphone. Treasure Tag kan også bruges på iOS og Android-platformene,” siger Edvard Bergström.

Du kan også bruge Treasure Tag med andre af Nokias applikationer. Eksempelvis korttjenesten Here, hvor du kan se det sidste sted hvor Treasure Tag og smartphonen var sammen.

Det er muligt at parre op til fire forskellige Treasure Tags med din Lumia-enhed. Hvert Tag får så en farvekode, så du har et ikon til nøgler, et til din computer osv. Disse kan så placeres på startskærmen, som et Live Tile med opdateringer om hvor det aktuelle Tag sidst er ”set”.

Treasure Tags forventes at være tilgængelig i løbet af andet kvartal 2014 til en vejledende udsalgspris på 300 kroner. Det kommer i fire farver: cyan, gul, hvid og sort og har en batterilevetid på op til seks måneder.

Mere til historien

Sony har tidligere haft noget, som på mange måder kunne minde om Treasure Tags. Da de for nogle år siden lancerede deres Smart Tags – dette var dog kun hurtig indstilling af profiler på telefonen – så der kunne være et Tag i bilen, et ved sengen osv.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer