Nokia klar med Android-telefoner – uden Google

Ganske som ventet har Nokia netop lanceret Android-telefonen Nokia X, men også modellerne Nokia X+ og Nokia XL – alle uden om Google.

Nokia X

Nokia X (Foto: Nokia)

Nokia har netop under morgens pressemøde i Barcelona lanceret ikke bare en, men hele tre nye Android-telefoner. De lyder navnene Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL.

- Kommer Nokia med flere Android-mobiler?

Nokia X og Nokia X+ kommer med 4 tommer skærm, mens Nokia XL har en skærm på 5 tommer. Også på kamera-delen er X og X+ ens, de kommer med et 3 megapixels kamera, mens den store XL-model har et 5 megapixels kamera. Telefonernes hukommelse kan udvides via eksternt hukommelseskort.

Det er Qualcomm Snapdragon 1 GHz dual-core, som sidder i alle modellerne.

Der er dog ikke tale om ”rigtige” Android-telefoner, men de anvender både Android-applikationer, Microsoft-tjener og de velkendte Nokia oplevelser.

Android er i dag det mobile styresystem, som er på cirka 80 procent af alle solgte smartphones på verdensplan. Selve kernen i softwaren er Open Source, hvilket betyder alle kan bruge den og arbejde videre på den. De fleste vælger dog, at benyttes Googles mobile tjenester ovenpå, som Google Maps, Gmail, Google+ m.v.

Men det er her Nokia har valgt at gøre det anderledes og i stedet lavet en masse tilpasninger. Så de har fået deres helt eget Android, som også fortsat indeholder Nokias egne Here Maps og egen musiktjeneste. Adgangen til Android-applikationer er der, men telefonen er også koblet op til Nokias egen App Store.

- "Nokia X giver brugerne Microsofts cloud-tjenester, ikke Googles," sådan lød det fra Nokia-chefen Stephen Elop under dagens præsentation.

- LÆS OGSÅ TESTEN AF NOKIA LUMIA 1520

Telefonerne er tænkt som en ”indgang” til Lumia-serien, så brugerne kan få kendskab til disse, samt til Microsofts tjenester Skype, OneDrive, Outlook.com m.v.

Android-telefonerne fra Nokia kommer på markedet til henholdsvis 89 euro for Nokia X, 99 euro for Nokia X+ og vil man have den store Nokia XL er prisen 109 euro.

- WEB-TV: Nokia XL – første kig på Nokias Android

Nokia X, X+ og XL forventes ikke på det danske marked i første omgang, oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Foruden de tre Android-telefoner, så lancerede Nokia også Asha-telefonen Nokia Asha 230 og telefonen Nokia 220. Begge disse telefoner er rigtige billige og henvender sig til udviklingslandene. Asha 230 har en vejledende pris på 45 euro, mens Nokia 220 har en forventet pris på 29 euro.

Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Nostalgisk logo får nyt design

Hvis fødselsattesten gør, at du er tæt på 40 år i dag eller ældre, så husker du helt sikkert Nokia-logoet. Nu er det (næsten) slut.

(mere…)
Ny reparationsvenlig smartphone – mød Nokia G22

Nokia G22 er måske den mest reparationsvenlige smartphone, hvor der er mulighed for udskiftning af skærm og batteri.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
Nokia X30 5G er i handlen – se pris og tilgængelighed

Salget af Nokia X30 5G er begyndt. Det er en miljøvenlig smartphone med et såkaldt PureView-kamera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram