Nokia klar med Android-telefoner – uden Google

Ganske som ventet har Nokia netop lanceret Android-telefonen Nokia X, men også modellerne Nokia X+ og Nokia XL – alle uden om Google.

Nokia X

Nokia X (Foto: Nokia)

Nokia har netop under morgens pressemøde i Barcelona lanceret ikke bare en, men hele tre nye Android-telefoner. De lyder navnene Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL.

Kommer Nokia med flere Android-mobiler?

Nokia X og Nokia X+ kommer med 4 tommer skærm, mens Nokia XL har en skærm på 5 tommer. Også på kamera-delen er X og X+ ens, de kommer med et 3 megapixels kamera, mens den store XL-model har et 5 megapixels kamera. Telefonernes hukommelse kan udvides via eksternt hukommelseskort.

Det er Qualcomm Snapdragon 1 GHz dual-core, som sidder i alle modellerne.

Der er dog ikke tale om ”rigtige” Android-telefoner, men de anvender både Android-applikationer, Microsoft-tjener og de velkendte Nokia oplevelser.

Android er i dag det mobile styresystem, som er på cirka 80 procent af alle solgte smartphones på verdensplan. Selve kernen i softwaren er Open Source, hvilket betyder alle kan bruge den og arbejde videre på den. De fleste vælger dog, at benyttes Googles mobile tjenester ovenpå, som Google Maps, Gmail, Google+ m.v.

Men det er her Nokia har valgt at gøre det anderledes og i stedet lavet en masse tilpasninger. Så de har fået deres helt eget Android, som også fortsat indeholder Nokias egne Here Maps og egen musiktjeneste. Adgangen til Android-applikationer er der, men telefonen er også koblet op til Nokias egen App Store.

– “Nokia X giver brugerne Microsofts cloud-tjenester, ikke Googles,” sådan lød det fra Nokia-chefen Stephen Elop under dagens præsentation.

LÆS OGSÅ TESTEN AF NOKIA LUMIA 1520

Telefonerne er tænkt som en ”indgang” til Lumia-serien, så brugerne kan få kendskab til disse, samt til Microsofts tjenester Skype, OneDrive, Outlook.com m.v.

Android-telefonerne fra Nokia kommer på markedet til henholdsvis 89 euro for Nokia X, 99 euro for Nokia X+ og vil man have den store Nokia XL er prisen 109 euro.

WEB-TV: Nokia XL – første kig på Nokias Android

Nokia X, X+ og XL forventes ikke på det danske marked i første omgang, oplyser Nokia i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Foruden de tre Android-telefoner, så lancerede Nokia også Asha-telefonen Nokia Asha 230 og telefonen Nokia 220. Begge disse telefoner er rigtige billige og henvender sig til udviklingslandene. Asha 230 har en vejledende pris på 45 euro, mens Nokia 220 har en forventet pris på 29 euro.

Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Fairphone 5 vinder pris

Fairphone har netop vundet en pris, som er uddelt i forbindelse med Mobile World Congress.

(mere…)
Dropper alligevel ikke Nokia

Forvirringen er total omkring Nokia-telefonerne.

(mere…)
Nokia lukker som telefonmærke

Det er slut med Nokia som telefonmærke (opdateret)

(mere…)
Nokia-mobil får flot anerkendelse

Som den eneste mobiltelefon er bæredygtig Nokia-model landet på prestigefyldt liste.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram