Jolla vil nu udrulle Sailfish OS

Styresystemet Sailfish OS, som nogle tidligere Nokia-ansatte står bag, er klar i version 1.0 og skal udrulles på flere markeder.

Jolla med Sailfish (Foto: Jolla)

Jolla med Sailfish (Foto: Jolla)

Jolla, den finske mobilproducent, har netop udsendt en pressemeddelse, hvor de fortæller at deres styresystem Sailfish OS nu er nået version 1.0. Hvilket betyder, at det endelig er klar til at blive udrullet på flere markeder.

Sådan fungerer Jolla Sailfish

Jolla var den første telefon på markedet med Sailfish OS og den har modtaget tre opdateringer siden den kom i handlen i slutningen af 2013. En fjerde opdatering vil blive frigivet i begyndelsen af marts måned, og derefter vil softwaren blive klar til global lancering.

– “Vi er meget glade for at kunne annoncere dette. Vi har arbejdet hårdt på, at gøre Sailfish så brugervenligt og færdigt som muligt. Vi mener, at Jolla er et reelt alternativ for alle smartphone-brugere. Naturligvis er vi ikke stoppe her, da vi fortsætte med at frigiv månedlige softwareopdateringer til Jolla enheder og Sailfish OS,” siger Marc Dillon, Co – Grundlægger og COO for Jolla.

Sailfish styresystemet understøtter både applikationer, der er udviklet specielt til Sailfish OS, men også applikationer til Android OS.

Android-telefoner kan få Sailfish OS

– “Brugerne kan installere deres foretrukne Android App Store, og vælge mellem oceaner af tilgængelige Android-applikationer. Derudover har udviklerne til Sailfish OS allerede udviklet store sociale medie-apps, så som Facebook, Twitter, Whatsapp, og Foursquare, specielt til platformen,” siger Marc Dillon.

Jolla vil frigive Sailfish OS til download i første halvdel af 2014, men først kommer de med en Sailfish UI laucher applikation, så brugerne kan se hvordan Sailfish-oplevelsen tager sig ud på Android-telefoner.

Denne frigives i nærmeste fremtid på Jolla.com og i Google Play Store.

Mere til historien

Du kan købe Jolla-mobilen på Jolla.com for 399 dollars.

Nokia-udbrydere kan ikke levere alle tablets

Kort nyt: Producenten Jolla, som består af tidligere Nokia-ansatte, kan ikke levere deres tablet til alle de kunder, som ellers har bestilt produktet.

(mere…)
Jolla Tablet kan nu forudbestilles

Vil du have en anderledes 7-tommer tablet, så tjek den finske Jolla Tablet, der nu kan bestilles.

(mere…)
Jolla Tablet på vej til Danmark

Udbrydere fra Nokia er klar med tablet der kan afvikle Android applikationer. Skærmstørrelsen på Jolla Tablet er 7,85 tommer.

(mere…)
Sådan fungerer Jolla Sailfish

Mobilproducenten Jolla har lavet en lille video, hvor de introducerer deres nye styresystem Sailfish OS. (mere…)

Android-telefoner kan få Sailfish OS

Den nye mobilproducent Jolla vil tilbyde, at Android-brugere kan downloade Sailfish styresystemet til Android-telefoner. (mere…)

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram