Facebook runder 10 år – men ikke i Danmark

Verdens største sociale medie, Facebook, runder i dag 10 år på verdensplan, dog kom de første danske profiler først i 2006/2007.

Facebook Logo

Facebook Logo

Danskerne er siden Facebooks spæde start blevet mere bevidste om, hvad de deler på det sociale netværk. Det betyder, at der er mindre afslørende billeder af ferier, fester og andet, end hvad der blev delt uden bekymring tilbage i 2006/2007, da danskerne begyndte at oprette profiler på det sociale medie.

Facebook fortsat nummer ét

Men Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg og hans venner oprettede altså Facebook den 4. februar tilbage i 2004, dengang var det dog ment som en slags ”blå bog” (et lukket netværk) på Harvard Universitet. Og i dag er der mere end 1,2 milliarder aktive brugere, som mindst en gang om måneden tjekker deres profil ud. Alene i Danmark har 3 millioner personer en Facebook-profil.

Kvinderne dominerer på Facebook

Facebook har forandret sig igennem årene, men det har vi danskeres adfærd på det sociale medie også. Det forklarer flere eksperter, ifølge Dr.dk.

- “I begyndelsen af Facebook-æraen var vi mindre private og tænkte ikke over, at vores beskeder og billeder røg videre til andre end vores nære venner. I dag gør vi os flere tanker, inden vi trykker 'post', og derfor går der længere tid imellem, at folk deler afslørende billeder med alle og enhver” siger Gitte Stald, lektor ved IT-Universitetet i København, til Dr.dk.

Tidligere var der flere pinlige og banale beskeder og billeder. De er der dog fortsat, men langt de fleste ved godt, at andre ikke gider se billeder af deres mad og katte på Facebook. Det man deler, skal være mere tjekket nu, ifølge Gitte Stald.

TIPS: Slå Facebooks automatiske video-afspilning fra

Med tiden er det også blevet muligt at opdele folk i grupper, så man selv kan bestemme hvem der kan se de opdateringer m.m. man deler. Ligesom man også kan gøre, så man skal godkende ting før det offentliggøres på ens tidslinie.

Facebook lancerede i går deres nye applikation “Paper stories from Facebook”, som dog i skrivende stund ikke er tilgængelig i den danske App Store.

Mere til historien

Facebook har gennem årene indført nye muligheder på det sociale medie, hvilket også har været en medvirkende årsag til brugernes adfærd har ændret sig. En af disse ændringer har været “synes godt om/like”-knappen, som blev indført i Danmark i 2009.

Noget af det, som for alvor forandrede danskernes måde at bruge Facebook på, var indførelsen af tidslinien/timeline, der kom til Danmark i 2012. Denne funktion giver mulighed for, at man kan snage i hinandens “Facebook-fortid”.

Læs også:
Facebook er en enorm tidsrøver
WEB-TV: Sådan vil Facebooks videoreklamer virke
TIPS: Slå notifikationer på Facebook Chats fra eller på pause

Indholdet som skulle være vist her, er ikke tilgængeligt længere. Vi har derfor fjernet dette. Vi beklager ulejligheden.

Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Facebook-Meta vil lave Twitter-konkurrent

Et nyt socialt medie fra Meta skal konkurrere mod Twitter.

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram