Bør der være en 11-timers regel for mobilen?

0

En ny undersøgelse viser, at arbejdes der via smartphonen efter klokken 21, så er medarbejderne mere udmattede den efterfølgende dag.

Afhængighed af smartphones er udbredt
Afhængighed af smartphones er udbredt

Ifølge arbejdsmiljøloven skal der gå mindst 11 timer fra du har fri fra arbejde, og inden du påbegynder den næste dags arbejde. Men med smartphones, tablets og bærbare PC’er, så er det sjældent denne regel holdes, når det handler om besvarelse eller afsendelse af mails eller opkald – særligt via smartphonen. Det skriver Computerworld.dk.

– Flest mails læses på mobilen

Men en ny undersøgelse, der er foretaget af forskere fra de amerikanske universiteter University of Florida, Michigan State University og University of Washington viser, at den regel måske også skal gælde for smartphones.

Forskningsresultaterne viser, ifølge Wall  Street Journal, at det kan gøre dig mere udmattet når du møder på arbejde næste dag. Dermed kan det påvirke dit engagement og produktivitet.

Forskerne har undersøgt ansattes teknologi-vaner om aftenen, deres søvnlængde og søvnkvalitet og energien og engagementet på arbejdet. Hver dag blev 82 mellemledere og højere placerede ledere hver morgen spurgt om, hvor mange minutter de havde brugt deres smartphone efter klokken 21 den foregående aften, samt hvor mange timers søvn de havde fået om natten.

Undersøgelsen viste, at havde man brugt smartphonen til noget arbejdsrelateret om aftenen, så resulterede det i færre timers søvn, samt større udmattelse om morgenen, og at de generelt var mindre fokuserede i løbet af dagen.

– Danskerne søger løs på mobilen i arbejdstiden

Det er ifølge Christopher M. Barnes, medforfatter af forskningsrapporten, ikke kun smartphonen der er skyldig. Han mener, at brug af alle typer elektroniske apparater før sengetid kan have en negativ indvirkning på din søvn og arbejdsindsats den følgende dag. Dog påpeger han, at smartphonen kan have en særlig negativ effekt, da den er en central enhed i vores liv og altid indenfor rækkevidde.

Hvor lang tid inden sengetid, at du bør lægge din smartphone fra dig kan forskerne ikke sige noget om. Dog har brug 30 minutter før sengetid en negativ effekt.

Mobiltelefonen bærer også ofte skylden for, at nogle danskere bliver stressede.

 – På mode med mobilfrie zoner

Mere til historien

Den tyske bilproducent Volkswagen har for få år siden gjort, så deres ansatte ikke kan tjekke arbejdsmail i fritiden. De fik det gjort, så de ansatte kan kun kan modtage arbejdsmails på deres telefon en halv time inden de møder, og en halv time efter fyraften.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer