2,6 Gbit/s – så hurtigt bliver fremtidens 4G LTE

0

Sprint og Nokia Solutions and Network demonstrerer 4G LTE hastigheder, der slår alle rekorder.

Hastighed, speedtest, 3G, 4G
I fremtiden skal vi nok vænne os til endnu hurtigere 4G LTE hastigheder, end dem vi kender nu (Foto: MereMobil.dk)

Det amerikanske teleselskab Sprint har sammen med netværksleverandøren Nokia Solutions and Networks (NSN) demonstreret, at man med fremtidens 4G LTE netværk kan opnå næsten utrolige downloadhastigheder på gennemsnitligt 2,6 Gbit/s. Det skriver Cellular-networks.

Den rekordhøje gennemsnitlige downloadhastighed blev opnået i én sektor, og da en normal mobilmast består oftest af tre sektorer, så vil en mobilmast altså kunne levere en utrolig kapacitet. Ifølge Cellular-news var den såkaldte peak-downloadhastighed til tider helt oppe på 5 gbit/s.

 – Hvad er carrier aggregation? Sådan bliver mobilnettet hurtigere

Demonstrationen blev foretaget NSNs kommercielt tilgængelig Flexi Multiradio 10 Base station og i demonstrationen benyttede selskaberne carrier aggregation og et frekvensspektrum på 120 MHz. Til sammenligning benytter de fleste kommercielle 4G LTE netværk i dag 10 eller 20 MHz, til at levere hastigheder op til 150 Mbit/s.

Mere til historien

Sprint benytter 4G standarden TD-LTE, hvor vi i Danmark primært benytter den anden 4G standard FD-LTE.  TD-LTE standarden er endnu ikke lige så udbredt, men flere store teleselskaber i både USA, Indien og Kina udruller i øjeblikket 4G netværk baseret på denne standard.

Lyt: Podcast om 5G – så hurtigt bliver det

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer