TDC vil tilbyde helt nye film via Blockbuster

TDC har købt Blockbuster-navnet. Ambitionen er, at tilbyde udlejning af helt nye filmtitler samme dag, som DVD-udgaven kan købes.

TDC, Blockbuster, film

Blockbuster bliver et navn under TDC (Foto: TDC)

Markedet for digital filmudlejning er et vigtig område for TDC, hvilket understreges ved opkøbet af de danske rettigheder, til varemærket Blockbuster.

Udlejning af premierefilm er de seneste fem år blevet fordoblet hvert år, og tjenester som Netflix og HBO har været med til, at lære danskerne om de digitale filmmuligheder. Det vil TDC nu forsøge at udnytte.

– ”Fra de nyeste film vises i biografen, til de kan ses på de forskellige abonnementstjenester, går der typisk et par år, og det er der mange, der ikke vil vente på. De vil se filmene, mens de stadig er nye og vil gerne betale det ekstra, det koster,” siger TDCs koncerndirektør Anders Jensen.

Lej filmen på DVD-datoen

TDC tilbyder, udover til kunder i moderselskabet, også filmudlejning gennem eksempelvis YouSee og Fullrate, der nu får en fælles paraply.

– ”Navnet Blockbuster vil blive brugt på tværs af vore digitale udlejningstjenester i TDC Gruppen,” fortæller koncerndirektør Anders Jensen, TDC, til MereMobil.dk.

Han fortæller videre, at abonnements-tjenesten YouBio, under YouSee, vil fortsætte uden ændringer. YouSee har et bagkatalog af ældre titler, og kan derfor sammenlignes med Netflix.

– ”Vores ambition er, at når en DVD-film ligger klar i butikkerne, skal denne kunne lejes via Blockbuster. Vi tilbyder det allerede i dag på enkelte tidler, men i fremtiden kommer vi til at se meget mere af det. Hvornår vi er klar til at tilbyde danskerne denne service, er ikke helt på plads endnu. Men kunderne skal have tilgang til de absolut seneste titler,” siger Anders Jensen.

Interessen for at forbruge film og TV mobilt steg i 2013. En rapport fra Ericsson viser, at 19 procent af den samlede mængde streamede TV- og videomængde i 2013, skete på smartphones og tablets.

De 10 hotteste digitale trends i 2014

Gamle film kommer til YouBio

Når en film ikke længere kan betegnes som ny, vil den blive en del af YouBio-kataloget.

TDCs koncerndirektør kan overfor MereMobil.dk ikke sætte tidspunkt på, hvornår en film er gammel og ny. Det afhænger af aftaler med filmselskaberne, og vil derfor være forskelligt fra titel til titel.

Det er planen, at YouBio fortsat skal koste 99 kroner om måneden, mens enkelt-udlejninger i 24-48 timer under Blockbuster, vil koste mellem 39 og 49 kroner per styk.

TDC ønsker ikke at fortælle, hvor mange penge de har betalt for at overtage de danske rettigheder til Blockbuster varemærket.

Så populær er Netflix i Danmark

Mere til historien

Efter Netflix kom til Danmark i efteråret 2012 har danskerne for alvor fået øjnene op for digitale film. Det vurderes at over en halv million her i landet har abonnement på den amerikanske tjeneste. Tjenesterne er med til at ændre de mangeårige traditionelle TV-vaner, som er kommet under pres. Det kan du høre mere om i podcasten ”TV’et er presset af Netflix-tjenester”.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Piraterne er vendt tilbage – bare ikke som i “gamle dage”

Streamingtjenester er selv skyld i, at der de seneste år er sket en stigning i piratkopiering, mener folk i branchen.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Måske er du film-pirat uden at vide det

Du henter IKKE film ulovligt, men er alligevel film-pirat uden at tænke over det. Et STORT problem, mener branchen. En ekspert er yderst skeptisk.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram