Sony Xperia Z1 Compact – miniudgaven af Z1

0

CES: Sony har lanceret en kraftfuld lille Android-smartphone. Xperia Z1 Compact, der har samme kræfter som Xperia Z1, den er blot fysisk mindre.

Sony Xperia Z1 Compact
Sony Xperia Z1 Compact

Navne som Xperia Z1S og Xperia Z1 Mini har været i omløb på rygtebørsen, men nu er sløret løftet for Sonys næste spændende Android-smartphone. Den hedder Sony Xperia Z1 Compact.

Sony Xperia Z1S pressefoto lækket

Det interessante ved Sony Xperia Z1 Compact er, at telefonen er en mindre udgave af storebroderen Xperia Z1, hvor der ikke er gået på kompromis med ydelsen og funktionaliteten.

Hidtil har mini-udgaver af de store modeller, haft mindre størrelse samt mindre hardware. Et par eksempler er Samsung Galaxy S III Mini og Samsung Galaxy S4 Mini.

Mindre skærm og god ydeevne

Skærmen på Xperia Z1 Compact er på 4.3 tommer, en pæn reduktion i forhold til Sony Xperia Z der har fem tommer HD-skærm. Selvom IPS-skærmen er mindre, så er den ikke dårligere.

Den har fortsat skærmteknologi, der er lånt fra Sony Bravia TV’ene. Det betyder Triluminos, som sikrer en bred farve-pallette, samt X-Reality der giver klarhed i billedet. Det er også muligt at betjene skærmen med handsker på.

Dette er Sony Xperia Z-familien

Reduktionen i skærmstørrelsen betyder også, at Sony Xperia Z1 Compact, faktisk er blevet mere kompakt.

Ydeevnen er der ikke sparet på i Sonys nye smartphone, der både har 4G LTE til datakommunikation samt quad-core processor på 2.2 GHz (Qualcomm Snapdragon 800) og 2 GB RAM, altså præcis samme power som der sidder i den store model.

Stort 20 megapixels kamera

Sony Xperia Z1 tager noget ret gode mobilfoto, og det er lykkedes Sony at presse, hvad der svarer til et mellemklasse-kamera ned i den seneste topmodel, men også i kompakt-versionen.

Xperia Z1 Compact har 20,7 megapxiels kamera samt den prisvindende G Lens.

Den mobile fotoprocessor Bionz muliggør kort lukketid, tre gange zoom, med et skarpt billederesultat.

I kameradelen er der fortsat adgang til applikationer som Social Live, Info-eye, Timeshift burst samt AR effect. Med Timeshift burst kan der tages 61 billeder på kun 2 sekunder, hvorefter der kan scrolles frem og tilbage, for at udvælge det mest optimale foto.

Stadig holdbar

Sony bygger fortsat videre på deres historie om støv- og vandtætte telefoner (IP55 & IP58), så denne telefon er dermed også pænt meget mere holdbar, end hvad vi ellers ser på markedet. Fronten er hærdet glas, og desuden omkranses telefonen af en aluminiumsramme.

Sony Xperia Z1 Compact kommer med Android 4.3 Jelly Bean.

Farvemulighederne bliver sort, hvid, pink og limegrøn.

Prisen er endnu ikke oplyst, men Sony forventer at telefonen ligger klar til salg i de danske butikker i løbet af februar måned.

Sony Xperia Z1 Compact – hovedspecifikationer

– Processor: Qualcomm Snapdragon 800 2.2 GHz quad-core

– Skærm: 4.3 tommer Triluminos IPS

– 4G LTE, trådløst netværk, Bluetooth

– Kamera: 20.7 megapixels med G Lens og Exmor RS

– Batteri: 2.300 mAh

– Styresystem: Android 4.3 Jelly Bean

Mere til historien

Sony Xperia Z blev lanceret ved CES 2013. Senere på året fulgte Xperia Z1, og det er denne som nu har fået en lillebroder. Med til historien hører også, at Sony har en phablet i serien med navnet Sony Xperia Z Ultra.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer