Politiet udvikler applikation i kampen mod bander

0

Fyns Politi får via en ny applikation bedre mulighed for at kommunikere med Vollsmose-borgere.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)
Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Fyns Politi får 3,5 millioner kroner ekstra i to år, som skal hjælpe med at skabe mere tryghed i Vollsmose, og være en håndsrækning i bekæmpelsen mod bander i den odenseanske bydel. Det skriver Fyens.dk.

Meningen med applikationen er, at beboerne i Vollsmose så kan downloade den og via den få besked om, hvad politiet laver i Vollsmose. De kan også sende tips til politiet, uden at andre finder ud af det.

 – Vi brugte mere tid på applikationer i 2013 end tidligere

– ”Hvis en beboer skal i fogedretten, så kan vi skrive en melding om det, så der ikke opstår unødig uro. Og hvis beboerne gerne vil informere os om noget, behøver de ikke ringe op eller gå ind på politistationen,” forklarer Benny Linde Larsen til Fyens Stiftstidende.

Benny Linde Larsen ved endnu ikke, hvad det kommer til at koste at udvikle en sådan applikation. Det er dog sikkert, at en del af de i alt syv millioner kroner over de næste to år, skal bruges på en ekstra indsats mod bander i Vollsmose.

 – Apple skabte en ny industri med App Store

Pengene kommer fra effektiviseringer internt i politiet. På landsplan er beløbet til forebyggende arbejde på 20 millioner kroner om året de næste to år, som altså nogle steder bruges til en applikation, og andre steder til eksempelvis SMS-kæder.

Det er endnu uvist om applikationen kommer til alle platforme, men hvis ikke vil der her være nogle barriere i brugen af den kommende applikation – ligesom det trods alt i første omgang kræver borgerne i Vollsmose ejer en smartphone.

Mere til historien

Rigspolitiet har fundet 20 millioner kroner ved effektiviseringer, der nu skal bruges til forebyggende arbejde som eksempelvis en applikation og SMS-kæder. SMS-kæderne skal bruges til, at advare forældre hvis der er optræk til ballade – så forældrene kan sørge for at få børnene hjem.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer