Nytårshilsner på SMS er aftagende

Det er langt fra så populært som tidligere, at ønske hinanden godt nytår på SMS, viser de seneste tal. Derimod stiger dataforbrug og hilsner på Facebook.

Hvis din smartphone var påfaldende stille nytårsaften, i forhold til tidligere år, så fortvivl ikke. Det er en udbredt tendens, der også sås omkring juleaften, som traditionelt også er et stort SMS-tidspunkt.

I årerne omkring 2006 til 2009 blev der målt eksplosive stigninger i SMS-forbruget nytårsaften, hvor fremgangen fra år til år var mellem 30 og 45 procent. Men sådan er det ikke længere.

- ”Vi har fået mange flere muligheder end blot SMS, når vi skal i kontakt med hinanden. Særligt et medie som Facebook spiller her en afgørende rolle. Vi sender stadig hilsner, men sender dem via mange forskellige platforme,” siger mobilekspert John G. Pedersen fra MereMobil.dk.

Han har gennem flere år, fulgt tendenserne omkring SMS-forbruget ved jul og nytår, tæt.

- Ingen SMS-rekord juleaften

Millioner men ingen rekord

Fra starten af nytårsdøgnet til klokken 06 den 1. januar 2014 registrerede Telenor 10,2 millioner SMS’er i deres netværk. Ved årsskiftet mellem 2012 og 2013 var tallet 13,6 millioner SMS-beskeder hos Telenor.

Samme udvikling ses omkring MMS’erne. Ved 2014-skiftet blev det til 302.562 MMS’er mod 331.299 styks i 2013.

Når der kigges på 2011 var SMS-mængden hos Telenor helt oppe på 14 millioner, mål i det samme tidsrum.

Selvom der er tale om et fald, er nytåret dog stadig højsæson for brug af SMS-beskeder, og tiden omkring midnat er traditionelt det mest aktive, mens mobilen normalt bliver i lommen, omkring Dronningens nytårstale.

- Web-TV: Sådan il Facebooks videoreklamer virke

Stort forbrug af data

Teleselskabet 3 oplyser at deres kunder sendte 8,4 millioner SMS-beskeder fra den 31. december 2013 klokken 02.00 frem til 1. januar 2014 klokken 02.00. Det er kun omkring 2 millioner SMS’er flere end på en almindelig tirsdag i december.

3 registrerer også udviklingen med større brug af sociale medier, hvilket ses på forbruget af datatrafik i netværket. 3’s netværk trak 110 terabyte data igennem mobilmaster og kabler. Det er 20 terabyte mere end på en almindelig tirsdag i december måned.

- Unge dropper Facebook

Det travleste tidspunkt for dataforbrug hos 3 var mellem klokken 15 og 16.

Mere til historien

Faldet i brug af SMS gælder ikke kun omkring jul og nytår. I første halvår 2013 sendte danskerne 5 milliarder SMS’er. I samme periode 2012 blev der sendt 5,7 milliarder SMS-beskeder, hvilket svarer til et fald på 13,1 procent. Det oplyser Erhvervsstyrelsen i Telestatistik første halvår 2013.

Medie: ByteDance har adgang til følsom persondata

TikTok-ejeren ByteDance har fuld adgang til persondata, selvom det tidligere er afvist af virksomheden.

(mere…)
TikTok har flyttet US-brugeres data

Data fra TikTok-appen, som amerikanske brugere skaber, kører nu fra amerikanske servere hos Oracle.

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
TikTok er blevet forbudt i amerikansk delstat

Den amerikanske delstat Montana har, som den første, indført forbud mod TikTok.

(mere…)
Mobiltelefoner og tablets udfordrer børns læselyst

Danske elever i 4. klasse ligger historisk lavt i stor international undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram