Mobiler og computere bandlyst på Handelsgymnasium

I Holstebro har lærerstaben på Handelsgymnasiet fået nok af uopmærksomme elever. Det har nu resulteret i at computere og mobiltelefoner er bandlyst i undervisningen.

Mobilfri-zone

Mobilfri-zone

Lærerne på Holstebro Handelsgymnasium er blevet godt trætte af at undervise elever, som er uopmærksomme. Dette har nu resulteret i, at der er lukket og slukket for computere og mobiltelefoner i undervisningen.

 - På mode med mobilfrie zoner

- ”Der er røget lidt energi ud af klasseværelset, fordi det som elev er blevet let at blive i sin egen verden. Tidligere hvor der ikke var så meget IT, så var klassen lidt mere engageret i undervisningen,” fortæller vicerektor Jens Christen Hylkjær, der også underviser i historie, til TVMidtVest.

I første omgang så gælder forbuddet frem til vinterferien, hvor eleverne altså må undvære både deres computer og mobiltelefon, mens de får undervisning.

- Derfor bliver du afhængig af din smartphone

Bandlysning er en falliterklæring

Det er dog ikke alle, som er lige begejstrede for dette forbud. Arnt Vestergaard Louw, som tidligere har været med til at udarbejde en undersøgelse om emnet, mener det er en pædagogisk falliterklæring, selvom han dog godt kan forstå lærerne tyr til dette forsøg.

- ”Jeg plejer at sige, at det er en kortsigtet løsning, fordi det vi egentlig har behov for er pædagogiske løsninger og ikke tekniske løsninger, og det her forekommer mig at være en teknisk løsning,” lyder det fra Arnt Vestergaard Louw, Adjunkt, Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, Campus København.

Undersøgelsen fra 2010, som Arnt Vestergaard Louw var med til at udarbejde, viste at 57 procent af alle elever på landets handelsgymnasier følte, at IT og mobiltelefoner var forstyrrende for undervisningen.

Eleverne på Holstebro Handelsgymnasium modtager forsøget blandet – nogle mener, at de er blevet mere opmærksomme i undervisningen, mens andre mener forsøget tilgodeser de forkerte.

- ”Formålet er, at vi får nogle bedre karakterer her på handelsskolen, og det tror jeg da egentlig også, at vi kommer til at opnå, men det er på bekostning af de elever som egentlig gør en indsats her i timen, og så dem der får bedre karakterer det er dem, der ikke fortjener det. Det synes jeg er problematisk,” fortæller Jonas Birk, der går i 2. A på Holstebro Handelsgymnasium.

- iPads giver elever dårligere karakterer

Forsøget startede efter juleferien og efter vinterferien inddrages eleverne i evalueringen.

Mere til historien

Resultatet fra den nyeste PISA-undersøgelse, som blev frigivet i december måned sidste år, viste også at eleverne med iPads faktisk får dårligere karakterer end de elever, som ikke har adgang til en iPad. Måske skolerne skal lidt tilbage til, at det er bøgerne der er det primære sted at lære fra? Hvad tænker du om, at mobiltelefoner og computere bandlyses på uddannelsessteder?

SF: Mobiltelefonerne skal ud af skolerne

Telefonerne skal ud af skolerne bortset fra tidspunkter, hvor de anvendes aktivt i undervisningen. Sådan lyder et forslag fra SF.

(mere…)
Eksperiment på gymnasium: Ingen mobil

Et gymnasium i Nyborg eksperimenterer i denne uge for at se om det gør dem mindre stressende ikke at have mobilen på sig i løbet af dagen.

(mere…)
Skoler sætter mobilen i fængsel

Mobilen kommer i fængsel på nogle skoler, andre satser på mobildannelse. Skolerne håndterer mobilerne vidt forskelligt.

(mere…)
Skole har indført totalforbud mod mobiltelefoner

En skole på Frederiksberg har totalforbud mod mobiltelefoner for elever, lærere og forældre.

(mere…)
Hvad vil Apple fortælle den 27. marts?

KORT NYT: Ud af det blå har Apple inviteret til en event. Se her hvad de skriver.

(mere…)
Gymnasieelever må undvære smartphone, computer og tablet

Nyt forsøg: I en uge skal eleverne på Dronninglund Gymnasium gennemføre undervisningen uden telefon, tablet og computer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram