Horsens, Vejle og Odder får bedre mobildækning på tirsdag

0

Tirsdag i næste uge når sammenlægningen af Telia og Telenors 3G-netværk Horsens, Vejle og Odder, hvilket betyder forbedret dækning for mobilkunderne.

Mobilmast, telemast
Mobilmast på Nordfyn.

Tirsdag den 21. januar er sammenlægningen af 3G-netværket mellem Telia og Telenor nået til Horsens, Vejle og Odder. Det betyder, at mobilkunder hos de to selskaber vil opleve forbedret dækning på deres smartphones eller tablets.

– ”Fra på tirsdag vil mange af vores kunder i og omkring de tre byer opleve en markant forbedret dækning, når de snakker i mobiltelefon eller går på nettet fra deres smartphone eller tablet. Det vil de, fordi vi på én nat forøger antallet af 3G-mobilmaster i en grad, det normalt ville tage 3-5 år at opnå. For eksempel mere end fordobler vi antallet af master i Odder-området,” siger Richard Stigaard, der er netværksdirektør i Telenor.

 – BAGGRUND: Sådan bliver mobilnettene hurtigere

Samlet set vil sammenlægningen betyde en forbedring på 60 procent for området. Antallet af mobilmaster går fra 76 til at blive 122 efter sammenlægningen.

Du kan se nærmere om sammenlægningen her.

I sidste uge var det Billund og området syd for Horsens, som fik netværket lagt sammen. Dermed er det kun Hammel, Skanderborg og Århus, som mangler, og så er hele Jylland dækket af det forbedrede 3G-netværk. Sammenlægningen når disse byer i uge 6 og 7.

 – Sådan dækker Telia og Telenor Billund og Horsens

Sammenlægningen blev færdig på Fyn i starten af januar, da Odense-området var sidste etape.

Som altid skal man forvente, at nettet i sammenlægnings-perioden kan være ustabilt.

Mere til historien

Det er ganske normalt, at man vil kunne opleve nettet er ustabilt i forbindelse med sammenlægning. Teknikere vil dog efterfølgende justere på antennerne de efterfølgende dage/uger, så dækningen kan blive optimeret så meget som overhovedet muligt.

Imens netværkene lægges sammen vil samtaler blive sendt over på 2G-netværket.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer