Horsens, Vejle og Odder får bedre mobildækning på tirsdag

Tirsdag i næste uge når sammenlægningen af Telia og Telenors 3G-netværk Horsens, Vejle og Odder, hvilket betyder forbedret dækning for mobilkunderne.

Mobilmast, telemast

Mobilmast på Nordfyn.

Tirsdag den 21. januar er sammenlægningen af 3G-netværket mellem Telia og Telenor nået til Horsens, Vejle og Odder. Det betyder, at mobilkunder hos de to selskaber vil opleve forbedret dækning på deres smartphones eller tablets.

- ”Fra på tirsdag vil mange af vores kunder i og omkring de tre byer opleve en markant forbedret dækning, når de snakker i mobiltelefon eller går på nettet fra deres smartphone eller tablet. Det vil de, fordi vi på én nat forøger antallet af 3G-mobilmaster i en grad, det normalt ville tage 3-5 år at opnå. For eksempel mere end fordobler vi antallet af master i Odder-området,” siger Richard Stigaard, der er netværksdirektør i Telenor.

 - BAGGRUND: Sådan bliver mobilnettene hurtigere

Samlet set vil sammenlægningen betyde en forbedring på 60 procent for området. Antallet af mobilmaster går fra 76 til at blive 122 efter sammenlægningen.

Du kan se nærmere om sammenlægningen her.

I sidste uge var det Billund og området syd for Horsens, som fik netværket lagt sammen. Dermed er det kun Hammel, Skanderborg og Århus, som mangler, og så er hele Jylland dækket af det forbedrede 3G-netværk. Sammenlægningen når disse byer i uge 6 og 7.

 - Sådan dækker Telia og Telenor Billund og Horsens

Sammenlægningen blev færdig på Fyn i starten af januar, da Odense-området var sidste etape.

Som altid skal man forvente, at nettet i sammenlægnings-perioden kan være ustabilt.

Mere til historien

Det er ganske normalt, at man vil kunne opleve nettet er ustabilt i forbindelse med sammenlægning. Teknikere vil dog efterfølgende justere på antennerne de efterfølgende dage/uger, så dækningen kan blive optimeret så meget som overhovedet muligt.

Imens netværkene lægges sammen vil samtaler blive sendt over på 2G-netværket.

Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Telia taber mobilkunder - Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Telia i Danmark opkøbes af Norlys

Telia i Danmark bliver solgt til Norlys, hvis de sidste detaljer falder på plads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram