Google sælger Motorola til Lenovo

Google har netop solgt Motorola til Lenovo for 2,9 milliarder dollars – handlen er dog endnu ikke godkendt af myndighederne.

Lenovo Logo

Lenovo Logo

Google købte Motorola Mobility tilbage i august måned 2011, men nu små 3 år efter har Google altså nu valgt at sælge Motorola Mobility igen.

– Google: Derfor har vi solgt Motorola

Det er den kinesiske virksomhed Lenovo, som er den glade køber af Motorola Mobility for 2,9 milliarder dollars.

Lenovo har købt Motorola for, at styrke deres position på smartphone-markedet, hvor de primært har gjort sig i hjemlandet Kina. Købet af Motorola giver Lenovo en tilstedeværelse på smartphone-markedet i Nord- og Latinamerika, samt i nogle vesteuropæiske lande. Det skriver Gizmodo.com.

–  Moto X lanceres på udvalgte markeder i Europa

Motorola har haft stor succes de senere år med blandt andet deres Droid Ultra-serie og senest både Moto X og Moto G – disse er en del af det Lenovo overtager. Google bevarer dog størstedelen af de 17.000 patenter, som Motorola Mobility ejer, ligesom de også beholder Motorolas udviklingsafdeling, Advanced Technology and Projects Group. Dette skulle blandt andet inkluderer Project Ara, den modulbyggede smartphone Phoneblocks.

 –  PODCAST: Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes?

Handlen er endnu ikke godkendt i USA eller Kina, hvilket er helt normalt tager tid. Googles køb af Motorola blev også først godkendt endeligt i maj måned 2012. Vi har også seneste set ved Microsofts køb af Nokia at det tager tid inden handlen godkendes.

Mere til historien

Lenovo Group Limited er en kinesisk virksomhed, som har operationelt hovedsæde i USA, men virksomheden er registreret i Hong Kong, hvor den også er børsnoteret.

Lenovo er særlig kendt for deres ThinkPad-serie af bærbare computere, denne overtog de efter købet af IBM PC Company Division tilbage i 2005.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram