Google sælger Motorola til Lenovo

Google har netop solgt Motorola til Lenovo for 2,9 milliarder dollars - handlen er dog endnu ikke godkendt af myndighederne.

Lenovo Logo

Lenovo Logo

Google købte Motorola Mobility tilbage i august måned 2011, men nu små 3 år efter har Google altså nu valgt at sælge Motorola Mobility igen.

Google: Derfor har vi solgt Motorola

Det er den kinesiske virksomhed Lenovo, som er den glade køber af Motorola Mobility for 2,9 milliarder dollars.

Lenovo har købt Motorola for, at styrke deres position på smartphone-markedet, hvor de primært har gjort sig i hjemlandet Kina. Købet af Motorola giver Lenovo en tilstedeværelse på smartphone-markedet i Nord- og Latinamerika, samt i nogle vesteuropæiske lande. Det skriver Gizmodo.com.

-  Moto X lanceres på udvalgte markeder i Europa

Motorola har haft stor succes de senere år med blandt andet deres Droid Ultra-serie og senest både Moto X og Moto G – disse er en del af det Lenovo overtager. Google bevarer dog størstedelen af de 17.000 patenter, som Motorola Mobility ejer, ligesom de også beholder Motorolas udviklingsafdeling, Advanced Technology and Projects Group. Dette skulle blandt andet inkluderer Project Ara, den modulbyggede smartphone Phoneblocks.

 -  PODCAST: Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes?

Handlen er endnu ikke godkendt i USA eller Kina, hvilket er helt normalt tager tid. Googles køb af Motorola blev også først godkendt endeligt i maj måned 2012. Vi har også seneste set ved Microsofts køb af Nokia at det tager tid inden handlen godkendes.

Mere til historien

Lenovo Group Limited er en kinesisk virksomhed, som har operationelt hovedsæde i USA, men virksomheden er registreret i Hong Kong, hvor den også er børsnoteret.

Lenovo er særlig kendt for deres ThinkPad-serie af bærbare computere, denne overtog de efter købet af IBM PC Company Division tilbage i 2005.

Motorola Razr 3 rygtes bedre og billigere end forgænger

Ifølge rygterne kan den kommende Motorola Razr 3 vise sig at være rigtigt interessant. Rygterne siger, at den bliver billigere og bedre end forgængeren.

(mere…)
Motorola klar med Moto G62 5G - en lavprismobil

Motorola har præsenteret en ny smartphone til 2.000 kroner. Du kan blive klogere på Moto G62 5G her.

(mere…)
Ny prisvenlig Motorola går uden om Danmark

Motorola Moto G82 kommer alligevel ikke på det danske marked. Telefonen var ellers prismæssigt interessant for mange.

(mere…)
Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Motorola bekræfter: Motorola Razr 2022 er på vej

BEKRÆFTET: Motorola har bekræftet, at der inden længe kommer en ny generation af den foldbare model Motorola Razr.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram