Google sælger Motorola til Lenovo

0

Google har netop solgt Motorola til Lenovo for 2,9 milliarder dollars – handlen er dog endnu ikke godkendt af myndighederne.

Lenovo Logo
Lenovo Logo

Google købte Motorola Mobility tilbage i august måned 2011, men nu små 3 år efter har Google altså nu valgt at sælge Motorola Mobility igen.

– Google: Derfor har vi solgt Motorola

Det er den kinesiske virksomhed Lenovo, som er den glade køber af Motorola Mobility for 2,9 milliarder dollars.

Lenovo har købt Motorola for, at styrke deres position på smartphone-markedet, hvor de primært har gjort sig i hjemlandet Kina. Købet af Motorola giver Lenovo en tilstedeværelse på smartphone-markedet i Nord- og Latinamerika, samt i nogle vesteuropæiske lande. Det skriver Gizmodo.com.

–  Moto X lanceres på udvalgte markeder i Europa

Motorola har haft stor succes de senere år med blandt andet deres Droid Ultra-serie og senest både Moto X og Moto G – disse er en del af det Lenovo overtager. Google bevarer dog størstedelen af de 17.000 patenter, som Motorola Mobility ejer, ligesom de også beholder Motorolas udviklingsafdeling, Advanced Technology and Projects Group. Dette skulle blandt andet inkluderer Project Ara, den modulbyggede smartphone Phoneblocks.

 –  PODCAST: Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes?

Handlen er endnu ikke godkendt i USA eller Kina, hvilket er helt normalt tager tid. Googles køb af Motorola blev også først godkendt endeligt i maj måned 2012. Vi har også seneste set ved Microsofts køb af Nokia at det tager tid inden handlen godkendes.

Mere til historien

Lenovo Group Limited er en kinesisk virksomhed, som har operationelt hovedsæde i USA, men virksomheden er registreret i Hong Kong, hvor den også er børsnoteret.

Lenovo er særlig kendt for deres ThinkPad-serie af bærbare computere, denne overtog de efter købet af IBM PC Company Division tilbage i 2005.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer