Google sælger Motorola til Lenovo

Google har netop solgt Motorola til Lenovo for 2,9 milliarder dollars - handlen er dog endnu ikke godkendt af myndighederne.

Lenovo Logo

Lenovo Logo

Google købte Motorola Mobility tilbage i august måned 2011, men nu små 3 år efter har Google altså nu valgt at sælge Motorola Mobility igen.

Google: Derfor har vi solgt Motorola

Det er den kinesiske virksomhed Lenovo, som er den glade køber af Motorola Mobility for 2,9 milliarder dollars.

Lenovo har købt Motorola for, at styrke deres position på smartphone-markedet, hvor de primært har gjort sig i hjemlandet Kina. Købet af Motorola giver Lenovo en tilstedeværelse på smartphone-markedet i Nord- og Latinamerika, samt i nogle vesteuropæiske lande. Det skriver Gizmodo.com.

-  Moto X lanceres på udvalgte markeder i Europa

Motorola har haft stor succes de senere år med blandt andet deres Droid Ultra-serie og senest både Moto X og Moto G – disse er en del af det Lenovo overtager. Google bevarer dog størstedelen af de 17.000 patenter, som Motorola Mobility ejer, ligesom de også beholder Motorolas udviklingsafdeling, Advanced Technology and Projects Group. Dette skulle blandt andet inkluderer Project Ara, den modulbyggede smartphone Phoneblocks.

 -  PODCAST: Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes?

Handlen er endnu ikke godkendt i USA eller Kina, hvilket er helt normalt tager tid. Googles køb af Motorola blev også først godkendt endeligt i maj måned 2012. Vi har også seneste set ved Microsofts køb af Nokia at det tager tid inden handlen godkendes.

Mere til historien

Lenovo Group Limited er en kinesisk virksomhed, som har operationelt hovedsæde i USA, men virksomheden er registreret i Hong Kong, hvor den også er børsnoteret.

Lenovo er særlig kendt for deres ThinkPad-serie af bærbare computere, denne overtog de efter købet af IBM PC Company Division tilbage i 2005.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Ny smartphone til 2.500 kroner – mød Motorola Moto G82 5G

Moto G-familien har fået et nyt medlem. Motorola har netop annonceret Moto G82 5G. Se pris og specifikationerne her.

(mere…)
Kongen af mellempris-telefoner er tilbage

VIDEO: Motorola Edge 30 er en fed telefon til under 3.500 kroner. Høj værdi for pengene! Se med her.

(mere…)
Motorola Edge 30 test | Sådan skal det gøres!

TEST: Batteriet holder i to døgn. Telefonen er ikke så stor, men yder godt og tager fine billeder. Min Motorola Edge 30 test konkluderer, at det er en (prisvenlig) mobil til topkarakter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram