Forskere har udviklet batteri på sukker

0

Måske fremtidens batterier kommer til at være drevet af sukker. Forskere på universitet Virginia Tech har udviklet et batteri, som drives af sukker.

Batteri
Batteri

Forskere på det amerikanske teknologi-universitet Virginia Tech, har udviklet et batteri, som kan bruges til en smartphone, det der er anderledes ved dette batteri er, at det drives af sukker.

Sukker er ikke alene energi for den menneskelige krop, men kan altså også være det for din smartphone. Det er heller ikke første gang, at der udvikles et sukker-drevet batteri, men de har tidligere haft strøm i kortere tid end den nye type, lyder det fra forskerne bag det nye super-batteri. Det skriver Computerworld.dk.

Percival Zhang, som er med på forskerholdet, fortæller til Computerworld.com, at sukker fra naturens side er det perfekte materiale til lagring af energi.

Batteriet bruger sukkeret til at producere energi på nogenlunde den måde, som det kendes fra en brændselscelle.

Batteriet er dog fortsat på forsøgsbasis, men professor Percival Zhang mener, at batteriet vil kunne være klar til markedet i løbet af tre år.

Mere til historien

Der er ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau stor fokus på udviklingen af miljøvenlige batterier netop nu. For et års tid siden etablerede det amerikanske energi-ministerium en 5-årig støttepulje på circa en halvmilliard kroner.

Læs også:

– WEB-TV: Wearable gadgets – Sådan bliver fremtiden

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer