DBA – sælg og køb brugt fra din iPad

APP-TEST: DBA har udsendt deres applikation til iPad, hvilket har givet nye muligheder for brugerne. Vi har testet applikationen.

DBA klar med iPad applikationen (Foto: DBA)

DBA klar med iPad applikationen              (Foto: DBA)

Danmarks største handelsplads for brugte varer, DBA, udsendte i slutningen af 2013 en iPad-applikation, som giver iPad-brugerne mulighed for at handle via deres iPad.

 – Sælg og køb brugt direkte fra din iPad

Applikationen gør det nemt for dig, at oprette annoncer hurtigt. Det betyder, at du ikke behøver gå glip af en god handel, hvad enten du er på jagt efter at købe eller sælge ting.

Du kan redigere og oprette dine annoncer direkte på enheden, og vælge at tage et billede her og nu, eller benytte et fra dit fotoalbum.

Vi har forsøgt at oprette annoncer, hvilket fungerer gnidningsfrit. Faktisk kommer applikationen endda med forslag til kategorier, som kunne være passende til den annonce, man er ved at oprette.

Søgningen på varer er ligeledes også rigtig god. Man kan søge efter det man ønsker. Og når du trykker søg generelt vises ny-oprettede annoncer på DBA, annoncer ”nær dig” (ud fra GPS-lokation), annoncer du har set og annoncer der er fremhævet.

Søger du på eksempelvis en iPad, så kan du sortere efter forskellige filtre såsom ”Annoncetype”, ”Hvor er varen?”, ”Pris”, ”Model” og mange andre muligheder.

Applikationens startside bliver også altid tilpasset efter dine søgninger.

Loppemarkeder og secondhand er et hit

DBA er ikke det eneste sted, hvor du hurtigt og nemt kan handle dine varer på nettet fra mobiltelefonen. Der findes et utal af steder og hjemmesider, men der er ingen tvivl om, at DBA og Gul & Gratis er nogle af de ”gamle” spillere, som også har den største brugerskare.

Faktisk er DBA’s applikation downloadet af mere end 900.000 danskere til både iOS og Android.

Tilbage i december 2013 lykkedes det langt om længe konkurrenten Gul & Gratis at få løst, så brugerne kunne se iPhone-applikationen ordentligt på iPad, men den er langt fra optimeret til tablet-designet.

 – Nu virker Gul og Gratis endelig på iPad

Gul & Gratis har efter min mening en større brugervenlighed end tilfældet er med DBA. Personligt tror jeg, at det handler om at DBA tilbyder en række flere funktioner og muligheder.

Flere af de øvrige konkurrenter er ofte specialiseret inden for bestemte områder, som applikationen ReShopper, der er en markedsplads for brugte børneting, -tøj og lignende. Er man til en masse blandet, så findes der også et utal af Facebook-grupper, så man kan sætte ting til salg i ens nærområde.

Konklusion – et væld af muligheder

iPad-applikationen fra DBA giver brugerne en række muligheder. Personligt synes jeg desværre næsten, at der lige er mange nok – det kræver i hvert fald man bruger tid på at sætte sig ind i det. Det med muligheder og funktioner kan være begrænsningens-kunst, og her kunne der måske godt blive trimmet lidt på brugervenligheden.

Til gengæld er designet godkendt og billederne vises i en god størrelse, så man sagtens kan se de forskellige billeder ordentligt uden at klikke på dem.

DBA har markedets absolut bedste applikation i kategorien til iPad, men det er set i lyset af, at de også er de eneste der har en iPad-optimeret applikation. Gul & Gratis har en rigtig fin og brugervenlig applikation, som dog blot er en forstørret iPhone-applikation.

Konklusionen er, at applikationen bestemt er godkendt, men der kunne godt være lidt optimering på nogle fronter så brugervenligheden kommer lidt mere i top.

Karakteren ender på 5 ud af 6 stjerner.

Du kan downloade DBA’s iPad-applikation gratis i Apples App Store.

Du kan også finde DBA-applikationen til både Apples App Store og Google Play Store.

Mere til historien

DBA er Danmarks største handelsplads for brugt salg og den ejes i dag af eBay, som opkøbte DBA og Bilbasen.dk i 2008 for en samlet pris på 2,1 milliarder kroner. DBA.dk kom første gang online i 1995.

Der er i dag mere end 1.200.000 unikke besøgende hver måned på dba.dk.

Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Slettede billeder på iPhone dukker op igen

En rigtig træls iOS-fejl er opstået efter den seneste softwareopdatering. Slettede billeder er dukket op igen.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram