Danskerne søger løs på mobilen i arbejdstiden

Mobilen er i høj grad fremme i arbejdstiden. Mange danskerne sidder og søger løs fra smartphonen på jobbet.

Smartphone

Smartphonen bruges overalt (Foto: Eniro)

Smartphonen er en populær overspringshandling på de danske arbejdspladser.

Når arbejdet keder os, så er det ikke kun Facebook, Twitter og SMS-beskeder tiden bruges på, viser en undersøgelse Epinion har udført for Eniro Danmark.

En fjerdedel af danskerne sidder og søger efter produkter og serviceydelser fra telefonen, mens de sandsynligvis burde løse opgaver for virksomheden, de er ansat i. Målt ud fra dem, som anvender mobilen til søgninger.

Der søges typisk efter aftensmad, gode priser og tilbud.

Overraskende nok er det flest mænd, som i arbejdstiden bruger mobilen til at søge med, svarende til 32 procent. Blandt kvinderne svarer derimod 18 procent, at de søger i arbejdstiden.

- Smartphones domineres ikke længere af mænd

Vigtigt at være mobilklar

Virksomheder der sælger ydelser på nettet skal være meget opmærksomme på, at være klar til at modtage besøgende fra mobile enheder. En webshop eller hjemmeside der fremtræder dårligt på smartphonen, kan ende med at tabe omsætning.

- ”14-16 procent af dansker siger, at deres seneste køb er foretaget via en smartphone eller at de inden for den seneste måned har brugt en smartphone til at købe med. Vi forventer, at smartphones vil blive den afgørende faktor på e-handel i fremtiden,” fortæller Henrik Theil, kommunikationschef i Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) til MereMobil.dk.

Han fortæller videre, at Danmark i en OECD-rapport er på top 10 i verden over de mest forbrugende af e-handel. På europæisk plan er vi nummer tre.

- Her er mindst 10 gode råd til din webshop

- ”Erhvervsdrivende skal søge for, at gøre deres produkter søgbare på nettet – inklusive de mobile enheder, for at få folk ned i butikkerne,” siger Stefan Kercza, administrerende direktør i Eniro Danmark, som står bag søgetjenester som Krak og De Gule Sider.

Vestjyderne er hægtet af

De danskere som bor i Vestjylland har ikke travlt med at søge produkter eller netshoppe i arbejdstiden. Kun 10 procent af borgerne i dette område af Danmark, bruger smartphonen til søgninger, mens de er på job.

Til sammenligning svarer 32 procent af sønderjyderne, at de søger mobilt. Tallet for Sjælland og Bornholm er 30 procent. København og Fyn ligger på henholdsvis 28 og 24 procent.

I alt svarer 37 procent af danskerne, at de bruger mobilen til søgninger efter produkter og ydelser på nettet.

- Kvinderne dominerer på Facebook

Mere til historien

Dataene til undersøgelsen er indsamlet bland 1.985 personer i Epinions befolkningspanel. Tallene er vejet i forhold til køn, region, uddannelse og alder. Epinion oplyser, at undersøgelsen betragtes som repræsentativ.

Dansk e-handel oplever tilbagefald for første gang

Danskerne vogter over deres penge netop nu. I takt med alt stiger, så bruger danskerne færre penge, hvilket ses på e-handelen.

(mere…)
Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

(mere…)
Her er den bedste danske webshop

Vinderne er nu fundet i Årets E-handler, hvor der har været kapløb mellem nogle af Danmarks største webshops og mindre nichebutikker. Se vinderne her.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Dansk e-handel fuld af optimisme trods nedgang

I starten af året var optimismen tror, men nu er der lidt tilbageholdenhed i forhold til e-handel. Branchen tror dog på en lys fremtid.

(mere…)
Dansk app-bank melder krig mod MobilePay

Lunar vil gøre det lettere for kunderne at handle på nettet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram