Apple skal betale for børns app-køb

De forældre, som har oplevet kæmpe store regninger, hvis børnene har brugt iOS-enheder til køb af apps, får pengene tilbage – i hvert fald i USA.

Apples App Store

Apples App Store

Forældre der har været udsat for, at børnene har shoppet igennem i diverse spil via in-app køb, kan se frem til at få pengene tilbage. Den amerikanske forbrugerbeskyttelsesmyndighed, Federal Trade Commission (FTC) har netop indgået et forlig med Apple omkring dette. Det skriver Business.dk.

 - Apple: App Store solgte for mere end 10 mia. dollars i 2013

Indtil videre er det dog kun amerikanske forbrugere, som får glæde af dette forlig. Men danske forbrugere skal ikke opgive, de kan nemlig fortsat henvende sig til Apples support-side.

Forliget betyder, at Apple skal tilbagebetale 32,5 millioner dollars, hvilket svarer til omkring 178 millioner kroner. Apple er kun forpligtet til at udbetale erstatning til de brugere, som har klaget, hvilket betyder der ikke er nogen penge, hvis man ikke har klaget.

 - Vi brugte mere tid på applikationer i 2013 end tidligere

Apples topchef Tim Cook udtrykker ifølge en intern mail hos Apple glæde over forliget, da Apple opfatter beskyttelse af børn som en topprioritet. Til trods for dette, så har Apple ikke synliggjort nok hvordan dette slås fra. Det skriver dr.dk.

 - Her er årets populæreste iPhone-apps i 2013

På alle iOS-enheder kan man altså slå muligheden for in-app køb fra, men fra start af står den til først at spørge om adgangskoden til Apples App Store efter der ikke har været aktivitet i 15 minutter.

Mere til historien

De såkaldte in-app køb har kostet mange forældre dyrt, hvis de har ladet børnene lege med deres iPad, iPhone eller iPod Touch. Spilproducenterne har udviklet spil, som er gratis at downloade, men man derimod skal betale for, at få adgang til nye baner, ekstra udstyr eller lignende.

Læs også:
- BAGGRUND: Apple skabte en ny industri med App Store
- Top 15: Årets hit-apps på iPad i 2013

Mere end 8 ud af 10 har iOS 16

Apple er rigtigt gode til, at få brugerne til at opdatere deres enheder. Her er de nyeste officielle tal fra Apple.

(mere…)
Apple frigiver opdatering til Apple Watch

Apple har netop udsendt en lille softwareopdatering til Apple Watch, som kommer med fejlrettelser.

(mere…)
Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

(mere…)
Apple har udsendt invitationerne til WWDC - iOS 17 nyt på vej

Apple har netop udsendt invitationerne til deres årlige udviklerkonference, hvilket afslører datoen for, hvornår vi får et smugkig på iOS 17.

(mere…)
Betjeningen af iPhone bliver lettere for ældre og brugere med funktionsnedsættelse

Doros kernebrugere – generelt brugere med funktionsnedsættelse – er i målgruppen for Apples nye redesignede apps og brugerflade.

(mere…)
iOS 16.5 er klar til download

Apple har netop frigivet iOS 16.5 opdateringen, som kommer med en række nyheder. Du kan downloade opdateringen nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram