Analytiker: Lenovos køb af Motorola lægger pres på Apple

Apple kan blive presset på smartphone-markedet af Lenovo efter købet af Motorola, det mener analytiker Mark Moskowitz.

Lenovo’s beslutning om at købe Motorola Mobility kan presse andre smartphone producenter. Særligt Apple kan være en af dem, som bliver mest pressede. Det siger analytiker Mark Moskowitz fra analysefirmaet JP Morgan.

– Google har solgt Motorola til Lenovo

Handlen vil give Lenovo en større tilstedeværelse på hjemmemarkedet i Kina til også at omfatte andre og større markeder i verden.

– Google: Derfor har vi solgt Motorola

Lenovo har inden købet af Motorola også gjort sig lidt på smartphone-markedet – særligt på hjemmemarkedet i Kina, og er også i vækst. Lenovo er lige under Huawei og LG når det kommer til markedsandele i fjerdekvartal 2013.

Mark Moskowitz mener også, at smartphone-markedet kan ende, som PC-markedet. Nemlig med lavere vækst, flere producenter og produkter at vælge mellem i forskellige prisniveuar. Derfor kan Apple måske skulle revurderer deres tanke om en budget-iPhone. Det skriver Cnet.com.

– “Vi tror, ​​det betyder, at Apple har brug for at innovere og komme med nye produktkategorier eller tjenester i løbet af de næste 12-18 måneder. Hvis ikke, så er der risiko for, at China Mobile aftalen kan være den sidste store vækst katalysator for Apple,” lyder det fra JP Morgan analytikeren.

Kilde: Strategy Analytics

Kilde: Strategy Analytics

Motorola har allerede selv markeret sig på markedet, seneste med deres populære Moto G og Moto G modeller – og disse får Lenovo altså nu glæden af.

Mere til historien

Lenovo solgte i fjerde kvartal 2013 13,6 millioner enheder, hvilket var en stigning fra 9,2 millioner enheder fra samme kvartal 2012. I alt solgte de 45,5 millioner smartphones i 2013, hvilket næsten var en fordobling fra 2012, hvor der blev solgt 23,5 millioner Lenovo smartphones. Markedsandelen voksede fra 3,4 procent i 2012 til 4,6 procent i 2013 på verdensmarkedet.

 

Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Apple og Disney stopper reklamer på X efter nye vanvidsudtalelser

Elon Musk har påstået kontroversielle ting om jøder. Det har fået flere prominente annoncører til at stoppe annonceringen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram