Analytiker: Lenovos køb af Motorola lægger pres på Apple

Apple kan blive presset på smartphone-markedet af Lenovo efter købet af Motorola, det mener analytiker Mark Moskowitz.

Lenovo’s beslutning om at købe Motorola Mobility kan presse andre smartphone producenter. Særligt Apple kan være en af dem, som bliver mest pressede. Det siger analytiker Mark Moskowitz fra analysefirmaet JP Morgan.

– Google har solgt Motorola til Lenovo

Handlen vil give Lenovo en større tilstedeværelse på hjemmemarkedet i Kina til også at omfatte andre og større markeder i verden.

– Google: Derfor har vi solgt Motorola

Lenovo har inden købet af Motorola også gjort sig lidt på smartphone-markedet – særligt på hjemmemarkedet i Kina, og er også i vækst. Lenovo er lige under Huawei og LG når det kommer til markedsandele i fjerdekvartal 2013.

Mark Moskowitz mener også, at smartphone-markedet kan ende, som PC-markedet. Nemlig med lavere vækst, flere producenter og produkter at vælge mellem i forskellige prisniveuar. Derfor kan Apple måske skulle revurderer deres tanke om en budget-iPhone. Det skriver Cnet.com.

– “Vi tror, ​​det betyder, at Apple har brug for at innovere og komme med nye produktkategorier eller tjenester i løbet af de næste 12-18 måneder. Hvis ikke, så er der risiko for, at China Mobile aftalen kan være den sidste store vækst katalysator for Apple,” lyder det fra JP Morgan analytikeren.

Kilde: Strategy Analytics

Kilde: Strategy Analytics

Motorola har allerede selv markeret sig på markedet, seneste med deres populære Moto G og Moto G modeller – og disse får Lenovo altså nu glæden af.

Mere til historien

Lenovo solgte i fjerde kvartal 2013 13,6 millioner enheder, hvilket var en stigning fra 9,2 millioner enheder fra samme kvartal 2012. I alt solgte de 45,5 millioner smartphones i 2013, hvilket næsten var en fordobling fra 2012, hvor der blev solgt 23,5 millioner Lenovo smartphones. Markedsandelen voksede fra 3,4 procent i 2012 til 4,6 procent i 2013 på verdensmarkedet.

 

Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Du skal se denne Apple-event i dag

HUSK: Hvis du elsker ny teknologi, så skal du se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram