Smartphones domineres ikke længere af mænd

Tidligere var det mændene der dominerede markedet for smartphones, men nu ejer ligeså mange kvinder som mænd en smartphone, viser en ny rapport.

Kvinder tager smartphonen til sig (Foto: TDC)

Kvinder tager smartphonen til sig (Foto: TDC)

Kvinderne har nu fået smartphones i samme omfang som mænd. Det viser resultatet af rapporten “Medieudviklingen 2013”, der udgives i midten af januar måned 2014 af DR Medieforskning.

– “Det er nyt, at kvinderne er ligestillede med mændene, når det gælder sådanne typer af forbrugerelektronik,” lyder konklusionen fra medieforskerne Tina Skov Gretlund og Jacob Lyng Wieland fra DR Medieforskning, som har set på smartphone-udbredelsen i rapporten.

Det er dog ikke kun i udbredelsen af smartphones, at forskellene har udlignet sig. Også når det kommer til download af særligt spil-applikationer er kvinderne nu i front.

I 2012 var det mændene, som downloadede flest spil-applikationer, men i år (2013) er det kvinderne, som har førertrøjen på. Og det er særligt ordspil og quiz-spil, som Wordfeud og Quizbattle, der hitter hos kvinderne. Det skriver DR.dk.

 – Wordbase: Julens nye ordspil er klar og dansk

Rapporten viser også, at antallet af installerede applikationer på telefonerne generelt er svagt faldene. Sidste år (2012) havde danskerne i gennemsnit 19 applikationer installeret på deres smartphone, mens de i 2013 har 17 applikationer installeret.

Facebook er også et sted, hvor kvinderne dominerer på deres smartphone. Rapporten fra DR Medieforskning viser, at kvinderne bruger 53 minutter om dagen på de sociale medier, mens mændene kun bruger 40 minutter på de sociale medier. Dette resultat stemmer også overens med en undersøgelse Epinion har foretaget for Microsoft Danmark.

– Kvinderne dominerer på Facebook

Ældre tager også smartphonen til sig

Det er ikke kun de unge, som tager smartphones til sig. Ifølge rapporten, så har også den ældre del af befolkningen fået smag for smartphones.

– “Næsten halvdelen af de 60- til 70-årige har i dag en smartphone, og det er en voldsom stigning i forhold til sidste år, hvor det kun gjorde sig gældende for en fjerdedel. Også her er det især kvinderne, der har fået smartphone i årets løb, men mændene er stadig i overtal,” lyder det fra de to medieforskere til DR.dk.

De 60-70 årige har dog ikke samme forhold og brug af smartphone som de unge. I gennemsnit bruge de ældre primært telefonen til at tale i og kun 16 minutter går til andet brug end tale. Sammenligner vi med de 15-25 årige, så bruger de telefonen i 1 time og 51 minutter – udover tale.

Mere til historien

Hvert år udgiver DR Medieforskning en rapport om udviklingen af danskernes brug af de elektroniske medier.

Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
Mange unge savner at se vennerne

Unge i dag er meget sammen digitalt. En ny undersøgelse viser, at hver tredje af de unge savner at se vennerne fysisk i fritiden.

(mere…)
Over to millioner danskere deler logins til streamingtjenester

Især de yngre deler login. De synes, at streaming-tjenesterne er for dyre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram