Smartphone salget stiger – mens priserne falder

0

Når året inden længe rinder ud, så vil der formentlig være solgt en milliard smartphones i 2013.

IMG_2916
Størstedelen af danskerne har efterhånden en smartphone i lommen, som bruges flittet bl.a. til at tage billeder.

Det forventes, at det samlede antal solgte smartphones vil overstige en milliard for første gang. I så fald vil det være en stigning på 40 procent, i forhold til det samlede antal solgte smartphones i 2012. Det skriver Mobilen.no.

Enkelte markeder er begyndt at vise mætningstegn, men flere udviklingslande vækster i efterspørgslen på smartphones.

Gennemsnitsprisen på smartphones er faldet betydeligt, særligt for Android-telefoner i mellemklassen. Det seneste år er gennemsnitsprisen faldet fra 387 dollar til 337 dollar for en smartphone, og analysefirmaet IDC forventer, at den fortsat vil falde, og spår at den i 2017, vil være 265 dollar. Samtidig venter de, at det totale salg i 2017 vil være 1,7 milliarder smartphones på verdensplan.

Mere til historien

Danmark er et af de lande, hvor vi for alvor bruger mange penge på smartphones – og vi er gået fra at være et mid-range marked til at blive et high-end marked. I 2012 kostede mere end halvdelen af de smartphones, som blev solgt i Danmark, mere end 4.000 kroner. Det viste en undersøgelse, som YouGov foretog for Sony Mobile Communications.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer