Android-telefoner kan få Sailfish OS

Den nye mobilproducent Jolla vil tilbyde, at Android-brugere kan downloade Sailfish styresystemet til Android-telefoner.

Jolla

Jolla

Den nye mobilproducent Jolla, vil distribuere en ROM, der gør det muligt for dig, at få Sailfish styresystemet installeret på din Android-enhed. Det bekræftes af Jolla-chef Tomi Pienimäki.

Hele Sailfish OS er en videreudvikling af det tidligere operativsystem, MeeGo, som Nokia udviklede inden Stephen Elop besluttede, at Nokia satsede 100 procent på Windows Phone, som smartphone-platform. Det skriver Amobil.no.

Det er noget tid siden, at de første Jolla-mobiler blev vist frem, og det blev offentliggjort, at der er mulighed for at køre nogle Android-applikationer. Det betyder, kort og godt, at Jolla-telefonerne allerede fra lanceringen har adgang til et stort udvalg af applikationer. Dette har været en af de største mangler på Windows Phone-platformen.

Med udviklingen af en ROM, som gør Jolla kan installeres på eksisterende Android-enheder, så vil det altså også gøre udbredelsen af styresystemet kan blive større på kort tid, da brugere så ikke skal have en Jolla-telefon.

Det er endnu ikke oplyst, hvornår denne ROM til Android-enheder vil blive klar.

Mere til historien:

Jolla blev en realitet, da en gruppe af tidligere ansatte i Nokias MeeGo N9 organisation besluttede, at de ville bringe nye MeeGo-enheder på markedet. Jolla består af direktører og centrale fagfolk, som tidligere arbejdede med MeeGo og N9 hos Nokia. Den første Jolla-telefon blev sat til salg den 27. november 2013 i Finland.

Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram