Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Windows Phone styres af Nokia, også når det kommer til webtrafikken. Se her hvor godt fat Nokia har.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

Microsofts mobilstyresystem Windows Phone er endnu ikke specielt udbredt, men det går fremad.

I tredje kvartal 2013 blev der ifølge research-firmaet IDC solgt 9,5 millioner enheder med Windows Phone på verdensplan. Det svarer til en fremgang på 156 procent, i forhold til samme periode året før.

Nokia er ikke den eneste spiller på Windows Phone. Både HTC, Samsung, Huawei og LG har produkter baseret på samme system, men det er Nokia, som fører an, både på salg og brug.

Meget større end nummer to

Ifølge en rapport fra AdDuplex, udgivet i november 2013, kontrollerer Nokias enheder 90 procent af Windows Phone-markedet. Næststørst er HTC med 7 procent. Samsung og Huawei har henholdsvis 1,8 og 1,3 procent.

Udviklingen mærkes også internt i Nokia.

– “Vi kan mærke en stigende interesse for Windows Phone-platformen og vores produkter, fra både forbrugere og virksomheder. Den stigende interesse har resulteret i, at udviklerne for alvor har fået øjnene op for platformen. Det er en særdeles positiv udvikling, som kommer brugerne til gode,” siger Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström til MereMobil.dk.

Tallene fra AdDuplex understøttes af en webtrafik-rapport fra 51Degrees der viser, at Nokias enheder udgør 82,9 procent af den globale trafik på Windows Phone. Her har HTC 12,1 procent.

Apps er nødvendige

Windows Phone er markedets nyeste mobilsystem, og derfor er der fortsat ikke så mange applikationer tilgængelige, som tilfældet er på Android og iPhone (iOS).

Hvis en platform skal have succes, skal kunderne som minimum have adgang til de programmer og spil, de er vant til fra deres tidligere smartphone, og her er Microsoft fortsat udfordret.

Aktuelt er der omkring 190.000 applikationer i Windows Phone Store. Tilbage i marts 2012 var der 74.000 at vælge imellem.

Senest er Instagram, MobilePay og Vine udkommet i versioner til Windows Phone.

Mere til historien:

Analysefirmaet Gartner spår en lys fremtid for Windows Phone. I dag er markedsandelen blandt smartphone-systemer på 10,4 procent til Windows Phone. Men i 2015 forventer Gartner en markedsandel på 20,6 procent.

Nokia 3210 har 25 år på bagen og er klar i ny version

Et ikonisk comeback til Nokia 3210 sker i forbindelse med fejringen af ikon-mobilens 25-års jubilæum.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
HMD teaser for Nokia 3210

Det tyder på, at HMD inden længe vil lancere en ny version af den meget ikonisk og højt elskede (af mange) Nokia 3210.

(mere…)
HMD klar med nye dumbphones

En ny serie telefoner er klar fra HMD til de, der ønsker en telefon, som man primært kan ringe og sende SMS'er fra. Og så er der snake!

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Comeback til ikonisk Nokia-telefon

Det varer ikke længe før, at en ikonisk Nokia-telefon ventes at blive lanceret i ”nye klæder”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram