Så godt sidder Nokia på Windows Phone

3

Windows Phone styres af Nokia, også når det kommer til webtrafikken. Se her hvor godt fat Nokia har.

Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 1520

Microsofts mobilstyresystem Windows Phone er endnu ikke specielt udbredt, men det går fremad.

I tredje kvartal 2013 blev der ifølge research-firmaet IDC solgt 9,5 millioner enheder med Windows Phone på verdensplan. Det svarer til en fremgang på 156 procent, i forhold til samme periode året før.

Nokia er ikke den eneste spiller på Windows Phone. Både HTC, Samsung, Huawei og LG har produkter baseret på samme system, men det er Nokia, som fører an, både på salg og brug.

Meget større end nummer to

Ifølge en rapport fra AdDuplex, udgivet i november 2013, kontrollerer Nokias enheder 90 procent af Windows Phone-markedet. Næststørst er HTC med 7 procent. Samsung og Huawei har henholdsvis 1,8 og 1,3 procent.

Udviklingen mærkes også internt i Nokia.

– “Vi kan mærke en stigende interesse for Windows Phone-platformen og vores produkter, fra både forbrugere og virksomheder. Den stigende interesse har resulteret i, at udviklerne for alvor har fået øjnene op for platformen. Det er en særdeles positiv udvikling, som kommer brugerne til gode,” siger Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström til MereMobil.dk.

Tallene fra AdDuplex understøttes af en webtrafik-rapport fra 51Degrees der viser, at Nokias enheder udgør 82,9 procent af den globale trafik på Windows Phone. Her har HTC 12,1 procent.

Apps er nødvendige

Windows Phone er markedets nyeste mobilsystem, og derfor er der fortsat ikke så mange applikationer tilgængelige, som tilfældet er på Android og iPhone (iOS).

Hvis en platform skal have succes, skal kunderne som minimum have adgang til de programmer og spil, de er vant til fra deres tidligere smartphone, og her er Microsoft fortsat udfordret.

Aktuelt er der omkring 190.000 applikationer i Windows Phone Store. Tilbage i marts 2012 var der 74.000 at vælge imellem.

Senest er Instagram, MobilePay og Vine udkommet i versioner til Windows Phone.

Mere til historien:

Analysefirmaet Gartner spår en lys fremtid for Windows Phone. I dag er markedsandelen blandt smartphone-systemer på 10,4 procent til Windows Phone. Men i 2015 forventer Gartner en markedsandel på 20,6 procent.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer