Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Windows Phone styres af Nokia, også når det kommer til webtrafikken. Se her hvor godt fat Nokia har.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520

Microsofts mobilstyresystem Windows Phone er endnu ikke specielt udbredt, men det går fremad.

I tredje kvartal 2013 blev der ifølge research-firmaet IDC solgt 9,5 millioner enheder med Windows Phone på verdensplan. Det svarer til en fremgang på 156 procent, i forhold til samme periode året før.

Nokia er ikke den eneste spiller på Windows Phone. Både HTC, Samsung, Huawei og LG har produkter baseret på samme system, men det er Nokia, som fører an, både på salg og brug.

Meget større end nummer to

Ifølge en rapport fra AdDuplex, udgivet i november 2013, kontrollerer Nokias enheder 90 procent af Windows Phone-markedet. Næststørst er HTC med 7 procent. Samsung og Huawei har henholdsvis 1,8 og 1,3 procent.

Udviklingen mærkes også internt i Nokia.

- “Vi kan mærke en stigende interesse for Windows Phone-platformen og vores produkter, fra både forbrugere og virksomheder. Den stigende interesse har resulteret i, at udviklerne for alvor har fået øjnene op for platformen. Det er en særdeles positiv udvikling, som kommer brugerne til gode," siger Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström til MereMobil.dk.

Tallene fra AdDuplex understøttes af en webtrafik-rapport fra 51Degrees der viser, at Nokias enheder udgør 82,9 procent af den globale trafik på Windows Phone. Her har HTC 12,1 procent.

Apps er nødvendige

Windows Phone er markedets nyeste mobilsystem, og derfor er der fortsat ikke så mange applikationer tilgængelige, som tilfældet er på Android og iPhone (iOS).

Hvis en platform skal have succes, skal kunderne som minimum have adgang til de programmer og spil, de er vant til fra deres tidligere smartphone, og her er Microsoft fortsat udfordret.

Aktuelt er der omkring 190.000 applikationer i Windows Phone Store. Tilbage i marts 2012 var der 74.000 at vælge imellem.

Senest er Instagram, MobilePay og Vine udkommet i versioner til Windows Phone.

Mere til historien:

Analysefirmaet Gartner spår en lys fremtid for Windows Phone. I dag er markedsandelen blandt smartphone-systemer på 10,4 procent til Windows Phone. Men i 2015 forventer Gartner en markedsandel på 20,6 procent.

Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Nokia annoncerer 3 ”nye” telefoner og en tablet

HMD Global, firmaet bag Nokia, har annonceret en række klassiske mobiler.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram