Igen rygter om Android-telefon fra Nokia

Gennem tiden har der været mange skriverier omkring Nokia og Android-telefoner. Nu hævder kilder, at en tilpasset Android-telefon er på vej.

Nokias markedsandele har i lang tid været holdt oppe af de billigere telefoner, som særligt er blevet solgt på store markeder i udviklingslandene. Det har både været Asha-telefoner, som kører med Nokias gamle operativsystem S40, men også de billigere Lumia-modeller.

Nu er det så planen, at styresystemet S40 skal byttes ud med en variant af Android, hvis man skal tro flere kilder, der står selskabet nært. Kodenavnet på telefonen er Normandy (Normandiet). Det skriver Amobil.no.

Nokia Android rygte

Rygter om en Nokia telefon med Android kommer fra @evleaks.

Der er dog ikke tale om et standard Android-system, men et der er tilpasset af Nokia. Præcis som Amazon gør det med deres Kindle Fire-produkter. Det skriver TheVerge.com.

- Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Microsoft kan spænde ben

Ifølge Nokia-ansatte, der arbejder med telefonen, så skulle en lancering være planlagt til 2014.

Der kan dog komme skår i glæden over dette projekt, da planerne er udviklet af Nokia inden Microsoft købte mobildivisionen. Og det er ikke sikkert, at Microsoft ønsker at sende en (eller flere telefoner) på markedet med konkurrenten Googles styresystem.

Nokia har ikke selv ønsket at kommentere på spekulationerne.

- ”Vi kan ikke kommentere på markedsrygter”, siger Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström til MereMobil.dk

- Nokia-salg er godkendt af EU-Kommissionen

Det er blandt andet et billede på Twitter fra @evleaks, som har sat gang i rygtebørsen.

Mere til historien

Nokias tidligere topchef, Stephen Elop, har ved flere lejligheder fortalt, at differentieringen på Android-platformen gjorde, at de ikke ønskede at benytte Android-systemet.

Rygterne har ellers været mange, og ifølge New York Times, så har der også været en Lumia-telefon med en Android-version i skuffen, som kunne være klar, hvis der kom ændringer i samarbejdet med Microsoft.

Lyt også: Podcasten Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes? fra Teknologimagasinet MereMobil.

Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
Nokia XR21 – en smartphone du ikke kan 'slå ihjel'

Nokia XR21 skrives som en smartphone-version af Nokia 3310.

(mere…)
Google løser irriterende lydproblem i Android

Det forventes, at Google endelig retter et træls lydproblem i Android-systemet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram