Igen rygter om Android-telefon fra Nokia

0

Gennem tiden har der været mange skriverier omkring Nokia og Android-telefoner. Nu hævder kilder, at en tilpasset Android-telefon er på vej.

Nokias markedsandele har i lang tid været holdt oppe af de billigere telefoner, som særligt er blevet solgt på store markeder i udviklingslandene. Det har både været Asha-telefoner, som kører med Nokias gamle operativsystem S40, men også de billigere Lumia-modeller.

Nu er det så planen, at styresystemet S40 skal byttes ud med en variant af Android, hvis man skal tro flere kilder, der står selskabet nært. Kodenavnet på telefonen er Normandy (Normandiet). Det skriver Amobil.no.

Nokia Android rygte
Rygter om en Nokia telefon med Android kommer fra @evleaks.

Der er dog ikke tale om et standard Android-system, men et der er tilpasset af Nokia. Præcis som Amazon gør det med deres Kindle Fire-produkter. Det skriver TheVerge.com.

Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Microsoft kan spænde ben

Ifølge Nokia-ansatte, der arbejder med telefonen, så skulle en lancering være planlagt til 2014.

Der kan dog komme skår i glæden over dette projekt, da planerne er udviklet af Nokia inden Microsoft købte mobildivisionen. Og det er ikke sikkert, at Microsoft ønsker at sende en (eller flere telefoner) på markedet med konkurrenten Googles styresystem.

Nokia har ikke selv ønsket at kommentere på spekulationerne.

– ”Vi kan ikke kommentere på markedsrygter”, siger Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergström til MereMobil.dk

Nokia-salg er godkendt af EU-Kommissionen

Det er blandt andet et billede på Twitter fra @evleaks, som har sat gang i rygtebørsen.

Mere til historien

Nokias tidligere topchef, Stephen Elop, har ved flere lejligheder fortalt, at differentieringen på Android-platformen gjorde, at de ikke ønskede at benytte Android-systemet.

Rygterne har ellers været mange, og ifølge New York Times, så har der også været en Lumia-telefon med en Android-version i skuffen, som kunne være klar, hvis der kom ændringer i samarbejdet med Microsoft.

Lyt også: Podcasten Vil Microsofts Nokia-mobiler få succes? fra Teknologimagasinet MereMobil.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer