Over halvdelen af Android-brugere har Jelly Bean

0

Android har offentliggjort den seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versioner. Flest brugere har nu Android Jelly Bean.

googleAndroid har offentliggjort deres seneste opgørelse over udbredelsen af Android-versioner. Denne viser endnu engang, at en ny Android-version er længe om at komme rundt.

Android 4.4 KitKat blev præsenteret den 31. oktober 2013, hvilket betyder, at den da opgørelsen blev afsluttet, havde været frigivet i en måneds tid.

– ”Android 4.4 KitKat – It’s our goal with Android KitKat to make an amazing Android experience available for everybody,” sådan præsenteres Android 4.4 KitKat på Android.com.

Men der er langt til everybody, for opgørelsen viser, at der i en syv-dages periode frem til 2. december 2013 kun var 1,1 procent enheder med Android 4.4 KitKat, som havde været forbi Google Play Store. Dermed kunne det sagtens se ud til, at det fortsat tager sin tid med udrulningen af nye Android-versioner. Faktisk har flere Android-brugere fortsat den gamle Android 2.2 Froyo, som blev frigivet i perioden 2010-2011.

Android Jelly Bean er tilgengæld uden sammenligning nu den Android-version, som har størst markedsandel. Den første Android Jelly Bean version blev frigivet i sommeren 2012.

Det var længe den gamle Android Gingerbread, som var installeret på flest Android-enheder, og den er fortsat også installeret på næsten hver fjerde enhed, der var forbi Google Play Store.

Du kan læse mere omkring de forskellige Android-versioner, samt hvornår de kom på markedet m.v. her.

Mere til historien

Sammenlignet med konkurrenten Apple, så skal Android-brugerne ofte vente længere tid på nye opdateringer, med mindre de har Googles egne Nexus-telefoner – som eksempelvis den nye Nexus 5. Da Apple udsendte iOS 7-opdateringen, i september 2013, skrev de historie, da den blev verdenshistoriens hurtigst voksende software opdatering. Mere end 200 millioner iOS-enheder installerede iOS 7 den første weekend, efter den blev frigivet.

Android 4.4 KitKat er den Android-version, som mange forventede ville blive Android 5.0 Key Lime Pie.

Læs også: WebTV: Nexus 5 – derfor er den værd at købe

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer