Erhvervsstyrelsen: Mål mobildækningen med vores app

Erhvervsstyrelsen har udviklet Mobilog applikationen, som skal hjælpe med at undersøge den danske mobildækning.

I forbindelse med regeringens fokus på bedre bredbånds- og mobildækning, har Erhvervsstyrelsen udviklet en ny applikation, der kan måle signalstyrken på ens mobiltelefon. Applikationen måler den indkomne signalstyrke på telefonen og sender  informationerne retur til Erhvervsstyrelsen servere. Derefter kan man se ens egne målinger på en kortvisning i Google Maps.

Formålet med indsamlingen af data er at skabe sig et overblik over mobildækningen i Danmark.

Når der er indsamlet nok data, så vil Erhvervsstyrelsen analysere de indsamlede data. Først senere - og efter nærmere overvejelse - vil Erhvervsstyrelsen gøre dataene tilgængelig i en overskuelig form.

Erhvervsstyrelsen forventer at resultaterne fra Mobilog kan vise, hvilke mobiltelefoner der er de bedste til at modtage signaler. Erhvervsstyrelsens applikation indsamler mobiltelefonens unikke ID, den registrede signalstyrke, tidspunktet for målingen, operatørnetværket, netværkstypen, positionen, celle-id samt mobiltelefonens producent, model og softwareversion.

Sådan hjælper du

Erhvervsstyrelsen har ikke lagt appliaktionen i Google Play, så hvis du ønsker at hente applikationen til din smartphone, skal du følge denne installationsvejledning.

Bemærk: Mobilog applikatione er under udvikling, og er indtil videre kun tilgængelige for mobiltelefoner, der benytter styresystemet Android, version 3.0 (Honeycomb).

Hvis du oplever problemer med applikationen, har forslag til forbedringer eller ny funktionalitet, så kan du kontakte Nikolaj Koch på [email protected]

Mere til historien

Erhvervsstyrelsen har opfundet den dybe tallerken igen i en BETA version. Mange mobilbrugere har allerede stiftet bekendtskab med applikationen Opensignal, der i bund og grund registerer næsten de samme data som Mobilog.

Opensignal applikationen har blandt andet TV 2 tidligere benyttet som kilde til en artikelserien omkring dårlig mobildækning i Danmark. De indsamlede data i Opensignal er dog af en sådan karakter, at der kan stilles meget store spørgsmål ved det brugbare ved dens målemetoder. Opensignal tager f.eks. ikke højde for forskellen i antenner i de forskellige telefoner, og at forskellige teleselskaber benytter forskellige frekvenser, hvilket påvirker signalstyrken.

Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
5G-status for 3's kunder - så langt er 3

OVERBLIK: 5G-udrulningen hos 3 er bagefter tidsplanen, men det er ventetiden værd. Få en stor status på 3's 5G-planer.

(mere…)
Status på 5G-udrulningen hos Telenor og Telia

De første sites med 5G er nu online på TT-neværket. Det er ikke kun storbyerne, der har fået 5G, viser vores gennemgang.

(mere…)
Skal øboere have statsstøttet fibernet?

DEBAT: Skal øboere har statsstøtte til bredbånd, når de allerede har mulighed for hurtig internet?

(mere…)
God mobildækning og stabilt bredbånd blev vigtigere end prisen

Stabilt bredbånd og et godt mobilnet var førsteprioritet for mange under pandemien. Prisen kom i baggrunden, viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram