Erhvervsstyrelsen: Mål mobildækningen med vores app

Erhvervsstyrelsen har udviklet Mobilog applikationen, som skal hjælpe med at undersøge den danske mobildækning.

I forbindelse med regeringens fokus på bedre bredbånds- og mobildækning, har Erhvervsstyrelsen udviklet en ny applikation, der kan måle signalstyrken på ens mobiltelefon. Applikationen måler den indkomne signalstyrke på telefonen og sender  informationerne retur til Erhvervsstyrelsen servere. Derefter kan man se ens egne målinger på en kortvisning i Google Maps.

Formålet med indsamlingen af data er at skabe sig et overblik over mobildækningen i Danmark.

Når der er indsamlet nok data, så vil Erhvervsstyrelsen analysere de indsamlede data. Først senere – og efter nærmere overvejelse – vil Erhvervsstyrelsen gøre dataene tilgængelig i en overskuelig form.

Erhvervsstyrelsen forventer at resultaterne fra Mobilog kan vise, hvilke mobiltelefoner der er de bedste til at modtage signaler. Erhvervsstyrelsens applikation indsamler mobiltelefonens unikke ID, den registrede signalstyrke, tidspunktet for målingen, operatørnetværket, netværkstypen, positionen, celle-id samt mobiltelefonens producent, model og softwareversion.

Sådan hjælper du

Erhvervsstyrelsen har ikke lagt appliaktionen i Google Play, så hvis du ønsker at hente applikationen til din smartphone, skal du følge denne installationsvejledning.

Bemærk: Mobilog applikatione er under udvikling, og er indtil videre kun tilgængelige for mobiltelefoner, der benytter styresystemet Android, version 3.0 (Honeycomb).

Hvis du oplever problemer med applikationen, har forslag til forbedringer eller ny funktionalitet, så kan du kontakte Nikolaj Koch på [email protected]

Mere til historien

Erhvervsstyrelsen har opfundet den dybe tallerken igen i en BETA version. Mange mobilbrugere har allerede stiftet bekendtskab med applikationen Opensignal, der i bund og grund registerer næsten de samme data som Mobilog.

Opensignal applikationen har blandt andet TV 2 tidligere benyttet som kilde til en artikelserien omkring dårlig mobildækning i Danmark. De indsamlede data i Opensignal er dog af en sådan karakter, at der kan stilles meget store spørgsmål ved det brugbare ved dens målemetoder. Opensignal tager f.eks. ikke højde for forskellen i antenner i de forskellige telefoner, og at forskellige teleselskaber benytter forskellige frekvenser, hvilket påvirker signalstyrken.

Hvilken smartphone har en god antenne og giver bedst dækning?

BAGGRUND: Hvilken telefon har den bedste antenne og leverer bedst dækning på data og tale?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
3 har verdens højeste upload 

Ny analyse fra netværksanalyseselskabet Opensignal viser, at danske 3 har verdens højeste uploadhastighed.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Stabilt mobilnetværk er det vigtigste

Mobilbrugerne går ikke længere efter den skarpeste pris, men i højere grad efter et stabilt mobilnetværk. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram