Erhvervsstyrelsen: Mål mobildækningen med vores app

0

Erhvervsstyrelsen har udviklet Mobilog applikationen, som skal hjælpe med at undersøge den danske mobildækning.

I forbindelse med regeringens fokus på bedre bredbånds- og mobildækning, har Erhvervsstyrelsen udviklet en ny applikation, der kan måle signalstyrken på ens mobiltelefon. Applikationen måler den indkomne signalstyrke på telefonen og sender  informationerne retur til Erhvervsstyrelsen servere. Derefter kan man se ens egne målinger på en kortvisning i Google Maps.

Formålet med indsamlingen af data er at skabe sig et overblik over mobildækningen i Danmark.

Når der er indsamlet nok data, så vil Erhvervsstyrelsen analysere de indsamlede data. Først senere – og efter nærmere overvejelse – vil Erhvervsstyrelsen gøre dataene tilgængelig i en overskuelig form.

Erhvervsstyrelsen forventer at resultaterne fra Mobilog kan vise, hvilke mobiltelefoner der er de bedste til at modtage signaler. Erhvervsstyrelsens applikation indsamler mobiltelefonens unikke ID, den registrede signalstyrke, tidspunktet for målingen, operatørnetværket, netværkstypen, positionen, celle-id samt mobiltelefonens producent, model og softwareversion.

Sådan hjælper du

Erhvervsstyrelsen har ikke lagt appliaktionen i Google Play, så hvis du ønsker at hente applikationen til din smartphone, skal du følge denne installationsvejledning.

Bemærk: Mobilog applikatione er under udvikling, og er indtil videre kun tilgængelige for mobiltelefoner, der benytter styresystemet Android, version 3.0 (Honeycomb).

Hvis du oplever problemer med applikationen, har forslag til forbedringer eller ny funktionalitet, så kan du kontakte Nikolaj Koch på [email protected]

Mere til historien

Erhvervsstyrelsen har opfundet den dybe tallerken igen i en BETA version. Mange mobilbrugere har allerede stiftet bekendtskab med applikationen Opensignal, der i bund og grund registerer næsten de samme data som Mobilog.

Opensignal applikationen har blandt andet TV 2 tidligere benyttet som kilde til en artikelserien omkring dårlig mobildækning i Danmark. De indsamlede data i Opensignal er dog af en sådan karakter, at der kan stilles meget store spørgsmål ved det brugbare ved dens målemetoder. Opensignal tager f.eks. ikke højde for forskellen i antenner i de forskellige telefoner, og at forskellige teleselskaber benytter forskellige frekvenser, hvilket påvirker signalstyrken.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer