DAB-signalet slukkes i Danmark ved udgangen af 2014

Et nyt digitalt signal betyder, at mere end halvdelen af alle DAB-radioer er værdiløse ved udgangen af 2014.

DAB radio

DAB radio

Om præcis et år, den 1. december 2014, slukker Danmarks Radio for de DAB-signaler vi kender i dag. Det erstattes i stedet af DAB+-signalet, som giver plads til endnu flere digitale radiostationer.

Det betyder også, at mere end halvdelen af alle danskere, som har en DAB-radio, derfor må ud og investere i en ny DAB-radio, der understøtter DAB+-signalet.

Der er i Danmark solgt omkring 1,1 millioner DAB-radioer og det ventes, at omkring 600.000 af disse ikke vil være i stand til at modtage DAB+.

Du kan læse mere om skiftet til DAB+ her.

 

Alt du skal vide om DAB+ radio vs FM

BAGGRUND: Læs om forskellene på FM-signalet og det digitale DAB+ signal. Her får du en grundig gennemgang af radioteknologien DAB+ med fordele og ulemper.

(mere…)
DR udvider DAB+ dækningen markant

DR udvider sit DAB+ sendenetværk til radio, så endnu flere danskere kan modtage digital DRs radiokanaler mere problemfrit.

(mere…)
DAB+ er håbløst! Streaming radio er håbløst!

DEBAT: DAB+ er fremtidens radio! Nej! Streaming er fremtiden... Fronterne er trukket op. På MereMobil.dk er vi dybt uenige. Deltag i debatten her.

(mere…)
Derfor er DAB-radio i bilen et ’no go’

WEB-TV: Udfald og dårlig lydkvalitet er min oplevelse af DAB-radio i bilen efter en længere testperiode.

(mere…)
Lukning af FM-radio er udskudt

FM-radio i Danmark slutter ikke i 2019. Erkendelsen er, at DAB måske alligevel ikke er fremtidens digitale radio.

(mere…)
DAB-radioen er overhalet af smartphones

Smartphones har overhalet DAB-radioen, lyder det fra Gramex. DAB-systemet er næsten forældet, før det rigtigt er udbredt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram