Apple har købt Twitter-analysefirma

Twitter-analysefirmaet Topsy er blevet opkøbt af Apple, måske et led i at komme tættere på de sociale medier.

Twitter

Twitter

Det kunne se ud til, at Apple ønsker et mere socialt liv. Apple har i hvert fald netop brugt omkring en milliard danske kroner for, at få et større indblik i den sociale medieverden ved et opkøb af analysefirmaet Topsy. Det skriver Wall Street Journal.

Topsy blev stiftet i 2007, og har siden samlet et komplet arkiv med mere end 450 milliarder Twitter-beskeder.

Topsy analyserer alle de tweets, som lægges på det sociale netværk Twitter, og har derfor en bred viden om hvordan brugerne benytter de sociale netværk og meget andet. Dette kan give information, som kan benyttes i konkurrencen mod Google og Microsoft på både smartphone- og tablet-markedet.

Apple kan også benytte Topsy til at forbedre deres annoncetjeneste iAds, som sagtens kunne klare sig bedre. Ligesom det også kan bruges i forbindelse med iTunes Media Store og Siri Voice Assistant. Det skriver Business.dk.

Hverken Topsy eller Twitter har kommenteret på købet, mens Apple har bekræftet det. Derudover er meldingen blot, at ”Apple køber mindre teknologi-virksomheder engang imellem, og vi kommenterer normalt ikke på grunden eller planerne med dette,” lyder det fra en talsperson fra Apple.

Mere til historien

Apples topchef, Tim Cook, måtte tilbage i september måned 2012 lukke den sociale musiktjeneste iTunes Ping, der i daglig tale blot blev kaldt Ping, som åbnede 1. september 2010.

Ping blev af Apples tidligere topchef, Steve Jobs, kaldt en slags Facebook og Twitter, som møder iTunes. Da Ping blev lukket ned, så blev Facebook og Twitter i stedet integreret i iTunes.

Læs også: Næste iPhone kan blive med stærk safirglas

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram