Advarsel: Telefonsvindler på spil

0

Flere danskere har i løbet af juledagene oplevet, at blive ringet op af en telefonsvindler. Sikkerhedsfirma advarer mod opkald fra 61208214.

SMS, besked
SMS

I løbet af julen har mange danskere modtaget opkald fra en telefonnummeret 61208014, men det er ikke en, som blot vil sende en julehilsen, der er i den anden ende. Derimod er der tale om svindel. Det skriver Dagens.dk.

Sikkerhedsfirmaet CSIS har i juledagene modtaget anmeldelser fra danskere, som er blevet ringet op fra en engelsktalende person med, der ringer fra nummeret 61208014. Denne udgiver sig fra at være fra Microsoft Windows Service.

Svindlen går i ud på, at vedkommende vil hjælpe med et problemer på offerets computer.

 – “Svindleren forsøger under samtalen at lokke ofret til at give fjernadgang til PC’en, hvorefter svindleren kan fjernstyre maskinen og installere uønsket software,” oplyser CSIS i dag.

Det viser sig, at nummeret er et taletidskort fra TDC Mobil.

-“Denne type Microsoft support svindel har været kendt i årevis men denne svindelkampagne ser ud til at have et helt specifikt mål; at installere uønsket software som senere kan misbruges til datatyveri og potentielt netbank indbrud,” advarer sikkerhedsfirmaet.

Microsoft ringer iøvrigt aldrig uopfordret og tilbyder fjernsupport.

Mere til historien

Telefonsvindel er ikke noget nyt, der er dog stor forskel på hvor udbredt det er. Teleselskaberne oplever ofte, at der er forskellig typer svindel – både den type som der har huseret i juledagene, men også via SMS-beskeder, hvor man eksempelvis har vundet flere millioner kroner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer