Kan ny applikation afsløre kræft i bugspytkirtlen?

En applikation ved navn BiliScreen er udviklet af forskere, der mener den kan afsløre kræft i bugspytkirtlen.

BiliScreen - er dette applikationen, som kan afsløre om man er ramt af bugspytkirtel kræft? (Kilde: Engadget.com)

BiliScreen – er dette applikationen, som kan afsløre om man er ramt af bugspytkirtel kræft? (Kilde: Engadget.com)

Der udvikles utrolig mange applikationer rundt i verden. Men der er bare nogle, som har større potentiale end andre. Og en af disse kan måske være applikationen BiliScreen.

Bag applikationen BiliScreen står nogle forskere fra University of Washington. Og det menes, at BiliScreen kan afsløre om der er kræft i bugspytkirtlen. Dette gør applikationen ved at se på små farveforandringer i øjet via kameraet i telefonen.

 – Applikation giver sygeplejersker mere tid

Virker applikationen efter hensigten er der tale om et kæmpe gennembrug. Kræft i bugspytkirtlen er nemlig kendt for, at være en type kræft, som opdages for sent og den derfor enten har spredt sig eller er på et stadie, hvor det er for sent når den endelig opdages.

Rammes man af kræft i bugspytkirtlen, så øges niveauet af bilirubin, hvilket blandt andet gør øjnene mere gullige. Men når vi mennesker opdager denne farveændring, så er det oftest sent i forløbet.

Overlevelsesraten for bugspytkirtelkræft er utrolig lav og statistisk er kun omkring 9 procent i live 5 år efter diagnosen er stillet.

 – Ny applikation kan fritage dig for hospitalsbesøg

Der findes ikke en regulær screeningstest for bugspytkirtelkræft og derfor er en blodprøve det tætteste man kommer på. I forhold til blodprøven har applikationen vist sig at være mere præcis i forhold til at opdage for høje niveau af bilirubin. Dog kræves det, at der findes en løsning, som kan mindske fejlkilder fra omgivelsernes lys. Det skriver Engadget.com.

Forskerne håber at applikationen kan gøres mere præcis uden brug af tilbehør.

 – Ny applikation skal huske det lægen siger

Du kan se videoen herunder.

MereMobil.dk synes det lyder utrolig spændende. Men holder os fra at kommenterer på om det rent lægevidenskabeligt er muligt, at en applikation måske kan være fremtidens løsning på dette problem.

Mere til historien

Bugspytkirtlen er et organ, som har to funktioner. Exokrin = den neutraliserer den sure chymus fra maven og hjælper til fordøjelse i tarmen. Endokrin = den laver flere vigtige hormoner bl.a. insulin og glukagon.

Mange har stadig bøvl med MitID og Digital Post

Digitale tjenester som MitID og Digital Post skaber stadig bøvl og problemer for mange.

(mere…)
Digitalt kørekort på vej til alle EU-borgere

Indenfor de kommende år skal alle EU-borgere have adgang til et digitalt kørekort, som skal gælde på tværs af EU-grænserne.

(mere…)
Gider du ikke vente i køen hos Skat?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente INDEN årsopgørelsen frigives.

(mere…)
Nyt stort tiltag fra E-boks

Snart kommer E-boks og Dewa med en digital tjeneste, som kan fungere i hele Europa.

(mere…)
Jeg droppede Microsoft Outlook og genvandt kontrollen over mit mailkaos

OUTLOOK VS CANARY MAIL: Et alternativ til Microsoft Outlook er Canary Mail. Denne AI-mailboks har givet mig fornyet kontrol over min indbakke.

(mere…)
Apple har frigivet ny app – Invitationer

En ny app, som hedder Invitationer, kan bruges til planlægning af begivenheder. Læs her hvad "Invitationer"-appen kan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker teknologi – fra telefoner og tablets over smarthome og smartwatches til hjemmeelektronik og elbiler. Vi skriver nyheder, baggrundshistorier og guides, men udgiver også podcasts og videoer. Vores ambition er at være din foretrukne kilde til viden om en teknologi, der har afgørende betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram