Apple er uenige, men accepterer et forlig, der lukker sagen
Apple har accepteret et forlig i sagen om Siri-optagelser, men udtaler stadig, at data aldrig har været solgt.
Tilbage i 2019 kom det frem, at konsulenter hos Apple lyttede til Siri-samtaler med henblik på produktforbedring.
Det vakte en del postyr, da ikke alle var bekendt med, at samtaler kunne blive gemt, eller at der var nogle, som lyttede til dem. Apple nævnte i sin tid at det var anonyme optagelser.
I Apples privatlivspolitik stod der ganske rigtigt, at Siri-samtaler kunne blive brugt til forbedring, men det var ikke nævnt, at det var mennesker, som ville lytte dem igennem, eller konsulenter for den sags skyld.
Sidenhen har Apple gjort det mere gennemskueligt, og du kan nu vælge, om Siri-samtaler må deles med Apple eller ej.
Lyttede Siri med og solgte Apple data?
Det udløste en retssag, hvor kunder anklagede Apple for dette og oplyste, at de var blevet overvåget gentagne gange uden deres samtykke.
Sagen blev efterfølgende afvist af en dommer, da de ikke kunne bevise, om Apple rent faktisk havde optaget deres samtale.
Efterfølgende blev der indgivet en ny sag. Denne gang med påstand om, at Siri-data er blevet brugt til reklameformål.
Blandt andet blev det fremhævet, at sagsøgerne havde snakket om Air Jordan-sko, hvorefter de efterfølgende fik reklamer for Air Jordan-sko, hvilket leder til, at Apple altså har måttet sælge data videre.
LÆS MERE: Siri-forespørgsler bliver hørt af Apple – også de fortrolige
Det er denne sag, som Apple har indgået et forlig i, men de understreger dog, at forliget ikke skyldes, at de er enige i anklagerne, men derimod ønsker sagen afsluttet. Det skriver Macrumors.
I en erklæring fra Apple lyder det:
“Siri has been engineered to protect user privacy from the beginning. Siri data has never been used to build marketing profiles, and it has never been sold to anyone for any purpose. Apple settled this case to avoid additional litigation so we can move forward from concerns about third-party grading that we already addressed in 2019. We use Siri data to improve Siri, and we are constantly developing technologies to make Siri even more private.”
Hvad er op og ned?
Det kan være svært at forstå, hvorfor Apple skulle acceptere et forlig, de ikke er enige i, og vi har prøvet at dykke lidt ned i det.
En eventuel retssag vil næsten uanset hvad sikre et tab for Apple, også selvom de får medhold. Forliget, de har indgået, dækker nemlig over 95 millioner dollars, der går igennem et gruppesøgsmål.
For et stort firma som Apple er 95 millioner dollars ret billigt sluppet, da en retssag vil betyde dyre sagsomkostninger og en masse tid og ressourcer, der kan bruges andre steder.
Accepteringen af forliget kan selvfølgelig også skyldes, at Apple faktisk har solgt Siri-data videre og ikke ønsker at blive “taget” i det. De har altså ikke brug for, at deres interne strategier bliver offentlige via en retssag.
Dette virker dog mere usandsynligt, hvis man ser på Apples fokus på privatliv, forretningsmodel og manglende beviser.
Naturligvis ved vi det heller ikke, men prøver at bringe forskellige nuancer ind i den efterhånden gamle sag.
LÆS MERE: Banebrydende teknologi til talegenkendelse
Mangler du som 1000-vis af andre viden om den nye teknologi? Modtag et overblik i indbakken 4 gange om ugen. Tilmeld dig GRATIS NETOP NU.
Mere til historien
Gruppesøgsmålet sikrer, at involverede kan modtage op til 20 dollars, alt efter hvor mange der i sidste ende er berettiget til kompensation.