Her er iPhone 16 og iPhone 16 Plus

OVERBLIK: Her er det vigtigste om iPhone 16 og iPhone 16 Plus, der snart kan købes i Danmark.

iPhone 16

For et år siden var den store nyhed i iPhone 15 og iPhone 15 Plus, at der kom USB-C stik i telefonerne, funktionen ’Dynamic Island’ blev introduceret, og kameraerne fik en opgradering.

Apple har netop præsenteret iPhone 16-serien, hvori vi finder iPhone 16 og iPhone 16 Plus. Som tidligere er der tale om (stort set) ens telefoner med undtagelse af den fysiske størrelse.

Plusmodellen har en større skærm end standardudgaven. Vi taler om henholdsvis 6,7 og 6,1 tommer. På afstand bliver det nok vanskeligt at kende forskel på telefonerne, når du sammenligner dem med modellerne fra 2023.

Skærmstørrelserne er de samme som vi få på iPhone 15 / iPhone 15 Plus.

Ud med den gamle vippekontakt

Designet ligner det, som vi kender, med undtagelse af et par knapper: Action-knappen. Denne kan indstilles til f.eks. at aktivere lydløs eller ’forstyr ikke’. Lommelygte eller en genvej er også en mulighed.

Action-knappen, eller ’Knappen handling’, som Apple kalder den, erstatter den fysiske vippekontakt, der ellers har været et særligt varemærke på iPhone.

En nyskabelse er en fysisk kameraknap, som kan aktivere kameraet, fokusere og skyde et billede. Du kan også med “gestures” skifte mellem forskellige kamerafunktioner. Dette er ikke en fysisk knap, men touchoverflade som kendes fra f.eks. trackpad på en MacBoook. En lille vibration giver illusionen af, at du ret faktisk trykker på en knap.

Kameraerne er også justeret en smule. I stedet for at have linserne diagonalt, er disse nu placeret lodret. Det gør optagelse af spatial video muligt – et videoformat til Apple Vision Pro.

Opløsningen på hovedkameraet er nu på 48 megapixels. Telefonen kommer desuden med “optisk kvalitet” 2x zoom. Altså en digitalt skabt zoom-funktion.

Ultra vidvinkelkameraet har en 12 megapixels opløsning, der har autofokus. Linsen giver desuden mulighed for makrofotografering.

Chipsettet er nu A18, som er 30 procent mere strømeffektivt end A16-chippen, som var på iPhone 15 og iPhone 15 Plus.

Apple Intelligens, kunstig intelligens

Ved præsentationen af iPhone 16-serien gjorde Apple meget ud af kunstig intelligens-delen, som bringer mange nye funktioner med sig.

Selvom det er smart at kunne få udskrevet ens telefonopkald i tekst, få opsummeret ens notifikationer, forbedre skrivningen og fjerne personer og objekter fra billeder, går der noget tid, inden det rigtigt rammer telefonerne.

Det ene problem er, at Apple endnu ikke er i mål med udviklingen. Det andet er en EU-tvist, der gør, at AI-funktionerne på nuværende tidspunkt ikke kan åbnes i det europæiske marked.

På andre markeder kommer AI-funktionerne med iOS 18.1, men telefonerne bliver ”født” med iOS 18.

I første omgang bliver det således ikke Apple Intelligens, som skal være argumentet for at opgradere til den nye serie.

AI BETYDER IKKE APPLE INTELLIGENCE: AI er forkortelsen for ‘Artificial Intelligence’, på dansk ‘kunstig intelligens’. På redaktionen tror vi, at mange over tid vil forbinde ‘Apple Intelligence’ med bogstaverne ‘A’ og ‘I’. Det kan overalt, særligt på ikke-tech medier, skabe meget stor forvirring. Hvis der ikke kommer styr på begreberne, risikerer vi, at Apple inden for et par år har fået den brede befolkning til at tro, at AI betyder ‘Apple Intelligence’, hvilket AI ikke gør.

Det koster iPhone 16 og iPhone 16 Plus

De nye iPhones vil være tilgængelige i farverne: Ultramarin, grønblå, lyserød, hvid og sort.

De nye iPhones vil have følgende priser og lagerplads:

  • iPhone 16: 7.499 kroner for 128 GB lagerplads
  • iPhone 16 Plus: 8.499 kroner for 128 GB lagerplads

De nye iPhones vil blive frigivet til salg fredag en 20. september 2024.

Vi har samlet alle priserne på hele iPhone 16-serien her.

Vil du have et nyt smartwatch er Apple også klar til at levere dette. Her kan du læse om Apple Watch Series 10. Læs også om iPhone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max.

Overblik: Dette er nyt i iPhone 16 og iPhone 16 Pro

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Apple har ikke præsenteret en ny ”iPhone Mini” model ved dette års event, men der kommer nye headsets; AirPods 4 og AirPods Pro 2.

Nu kan du opdatere din iPhone til iOS 18

UDE NU:  Så er årets største funktionsopdatering til iPhone frigivet. Du kan download den nu.

(mere…)
Her er nyhederne i iOS 18 til din iPhone

OVERBLIK: Nu kan du hente den næste store opdatering din iPhone. Vi har samlet de største nyheder, så du er godt klædt på til iOS 18.

(mere…)
Se her om du kan opdatere din iPhone i aften

SE LISTEN: I aften klokken 19 udkommer den næste store iOS-opdatering med mange nyheder, men ikke alle kan opdatere til iOS 18.

(mere…)
Det vigtigste om iPhone 16 og iPhone 16 Pro på 13 minutter

VIDEO: Her er overblikket du mangler! Vi har samlet de vigtigste nyheder, som er værd at kende, når du overvejer at købe iPhone 16 eller iPhone 16 Pro.

(mere…)
Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Prisfald: iPhone er blevet billigere

Generelt bliver de fleste varer vi køber dyrere og dyrere, men Apple har prissat iPhone 16-serien til 2020-priser. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram