Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! … vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

Motorola-foldable-concept
Dette er et mockup af en foldbar Motorola smartphone – lavet ud fra tegningerne fra Motorolas patentansøgning. Det ser smart ud, men er det reelt noget forbrugerne vil købe? (Foto: Letsgodigital)

Siden den første kommercielle foldbare telefon kom i 2019 har flere elektronikproducenter forsøgt at skubbe på markedet, så det for alvor kan lette. Det er bare ikke sket.

Samsung Galaxy Fold i 2019 var overlæsset med problemer. I dag er der ikke kvalitetsproblemer med Z Fold-serien, men det har ikke fået mobilkøberne til at flokkes om ”fremtidens telefon”.

Producenterne oplyser ikke salgstal på området, men et læk fra tidligere afsløret, at Galaxy Z Fold5 solgte omkring 1,25 millioner enheder på verdensplan. Forgængeren Z Fold4 solgte 1,35 millioner enheder.

Datalækket kommer fra en kendt leaker kaldet ”Revegnus / Tech-Reve”. Tallene som Android Autority bringer er ikke bekræftet af Samsung eller andre kilder.

Kigger vi på, hvordan det velansete analysefirma IDC ser på markedet, så er salgstallene nok ikke helt ved siden af.

Det siger IDC om foldbare telefoner

Verdensmarkedet for foldbare telefoner vil nå 25 millioner enheder i 2024, en stigning på 37,6 procent fra de 18,1 millioner enheder, der blev leveret i 2023, skriver IDC.

Det samlede smartphone-marked vil nå 1,21 milliarder enheder leveret i 2024, ifølge IDC. Det svarer til en stigning på 4,0 procent fra de 1,16 milliarder enheder, der blev leveret i 2023.

Foldbare telefoner udgør således en lille, men voksende andel af det samlede smartphone-marked. I 2023 udgjorde de foldbare telefoner 1,56 procent og i 2024 vil de udgøre 2,07 procent af de samlede smartphonesalg på verdensplan.

Ingen efterspørger dem

Som jeg fortæller i min video om Pixel 9 Pro Fold, som er en spændende konkurrent til Samsung Galaxy Z Fold6, så har jeg aldrig hørt nogen sige, at de ønsker sig en foldbar telefon.

De fleste er imponeret over teknologien, men kunne ikke finde på at gå fra det klassiske mobilformat til klap- og foldeenheder.

Personligt har jeg da også svært ved at finde ud af, hvad jeg præcist skal bruge den store skærm til. I forvejen er frontskærmen jo rimelig stor. Jeg medgiver, at der kan være et lille segment af brugere, som vil have behovet.

Har du et input? Skriv gerne en kommentar.

Her kan du læse min anmeldelse af Google Pixel 9 Pro Fold.

Du er forsøgskanin for dine egne penge

Foldbare telefoner er, når de rammer markedet, RIGTIGT dyre. Googles telefon koster lige under 15.000 kroner.

Du skal vide, at producenterne forsøger at opbygge et nyt marked. De håber, at foldbare bliver ”next big thing”. Derfor vil mange være med fra starten. Eksploderer markedet er det for sent at stige på, når toget er kørt.

Vi har set det mange gange før, at der prøves ting af, hvorefter de igen forsvinder. Tv-producenterne forsøgte i LANG tid at sælge 3D-skærme med 3D-briller. Det blev ikke et hit og efterhånden er 3D-film også forsvundet fra biograferne.

LG forsøgte i 2011 med LG Optimus 3D, verdens første 3D-smartphone, der kunne bruges uden 3D-biller. Effekten krævede man sad helt rigtigt med telefonen, ellers var det en udfordring for ens øjne og hovedpine kunne også blive et problem.

Vi må heller ikke glemme de buede tv-skærme og selv Galaxy Note-serien, der i mange år var et nichehit for Samsung, er blevet udfaset.

Sådan er det også med foldbare telefoner. Markedet testes af, som en investering. Hvis ikke det over tid giver afkast i forhold til bedre forretningsområder, så droppes det igen.

Med andre ord: Du er forsøgskanin for dine egne penge.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Udover at fold- og flipbare telefoner er mere skrøbelige end traditionelle telefoner, så er skærmteknologien stadig ikke i mål. Skærmene er stadig bløde at røre ved. Folden og overgangen mærkes med fingeren og du kan også se folden.

Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 – er den over 15.000 kr. værd? 

VIDEO: Samsung har denne sommer lanceret en ny generation af deres Fold-telefon. Den vilde pris får os til at spørge: Er telefonen pengene værd?

(mere…)
Nu bliver Samsungs foldbare tyndere – Galaxy Z Fold6 Slim er på vej

En tyndere variant af den foldbare Galaxy Z Fold6 er på vej. Lanceringsdatoen allerede klar. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram