Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

Pixel 9 Pro Fold
Google har lanceret Pixel 9 Pro Fold i Danmark. Den lover at være den tyndeste foldbare telefon på markedet. Men lever den op til omtalen? Og kan Pixel 9 Pro Fold slå Samsung Galaxy Z Fold6? (Foto: MereMobil.dk /Google)

Foldbare telefoner er ikke øverst på mobilkøbernes ønskeliste. Det er mere “se hvad vi kan”-teknologi, hvor producenter – anført af Samsung – investerer massivt i det, de håber, bliver et nyt lukrativt marked.

Salgstallene taler dog deres tydelige sprog: Interessen for foldbare telefoner er begrænset. Størrelse, pris, skrøbelighed og umoden teknologi er nok de største barrierer.

Med Pixel 9 Pro Fold adresserer Google nogle af problemerne, men rammer ikke helt plet.

I denne anmeldelse ser jeg nærmere på, hvor Google overgår Samsung, og hvor de halter bagefter.

En ægte Google-telefon

Ligesom resten af Pixel 9-serien er Pixel 9 Pro Fold en ægte Google-telefon, hvor alt bare fungerer uden forstyrrende elementer som bloatware og reklameapps.

Brugerfladens smidighed og overblik er noget af det bedste på markedet.

Brugervenligheden er så god, at det minder om at bruge en iPhone – hvilket gør Pixel-telefoner oplagte for dem, der vil skifte fra iOS til Android.

Pixel 9 Pro Fold får også syv års opdateringer samt kvartalsvise funktionsopdateringer (Pixel-drops).

Stadig ikke løst

Jeg havde håbet, at problemet med den synlige og mærkbare skærmfold var løst, men nej.

Min første tanke var, at Google har købt skærmen af Samsung. Skærmfolden minder nemlig meget om den på Galaxy Z Fold6. Du mærker tydeligt overgangen under fingeren.

Inderskærmen er dog lidt større på Pixel 9 Pro Fold (8 tommer mod 7,6 hos Samsung). Ellers er skærmdetaljerne ret ens, selvom Google tilbyder en anelse højere lysstyrke.

Skærmen føles stadig lidt blød under fingeren.

Yderskærmen matcher Samsungs på størrelsen: 6,3 tommer. Det er en glimrende størrelse til dagligdags brug af telefonen. På Pixel eliminerer det ofte behovet for at åbne ind til den store skærm.

Google udnytter foldskærmen anderledes

Googles udviklere er tydeligvis bevidste om skærmfolden. Flere steder udnyttes den store skærm som en bog med indhold på begge sider af folden (f.eks. i Play Store).

Det er et godt eksempel på smart skærmudnyttelse. Til sammenligning præsenterer Samsung bare indholdet i hele skærmens bredde.

Det samme ses, når man trækker ned i topgardinet: Indstillinger til venstre, notifikationer til højre. Google har tænkt over, hvordan den store skærm bedst udnyttes.

Hvad den store skærm så skal bruges til, er op til dig.

Play Store på Pixel 9 Pro Fold
Eksempel på hvordan den store skærm kan udnyttes (Foto: MereMobil.dk)

Kameraet har kedelige begrænsninger

Det foldbare format begrænser tilsyneladende pladsen til kameraobjektiver.

Hos Samsung er det stadig Galaxy S24 Ultra, der har det mest omfattende kamera, mens Fold6 – trods den højere pris – er nedgraderet.

Det samme gælder hos Google. Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL har det største kamerasystem, mens 9 Pro Fold f.eks. kun har en 10,8 megapixels telefotosensor med op til 5x optisk zoom. På 9 Pro’erne har denne sensor 48 megapixels og mulighed for Super Res Zoom.

Den nye Pixel Fold har dog stadig en ultravidvinkelsensor, omend nedgraderet fra 48 til 10,5 megapixels sammenlignet med promodellerne.

Fotokvaliteten er fin, trods nedskæringerne, men jeg forventer mere fra en telefon i denne prisklasse.

Det er dog positivt, at hovedkameraet kan bruges som frontkamera, så du kan se dig selv under optagelse. Du kan også aktivere en sjov animation på den ydre skærm, når du tager et billede med klapperne åbne – noget børnene elsker.

Billeder taget med Pixel 9 Pro Fold

Taget med Pixel 9 Pro Fold
Tag med Pixel 9 Pro Fold
Taget med Pixel 9 Pro Fold
Tag med Pixel 9 Pro Fold – optisk zoom aktiveret

Stadig fyldt med AI

Kameraet er, som på de andre modeller, fyldt med AI. Du kan stadig bruge funktioner som “Add Me” til at tilføje dig selv i gruppefotos efterfølgende.

Jeg tænker ikke så meget over, hvor der bruges AI, da det føles naturligt og bare bliver en funktion som så mange andre.

På Pixel 9 Pro Fold tilbyder Google også Gemini Live, hvor du kan have en samtale med Google – lidt som et rigtigt menneske. Det er sjovt, men ikke fejlfrit, og ikke noget du skal betale ekstra for det første år. Men herefter koster Gemini Advanced (som inkluderer Live) lidt over 2.000 kroner om året.

Flere funktioner som Call Notes, Pixel Studio og Pixel Screenshots er fortsat ikke tilgængelig i Danmark.

Du skal ikke benchmarkteste din Pixel 9-telefon

Jeg blev overrasket over ydelsestestene på Pixel 9-telefonerne. De halter noget bagefter f.eks. Samsung Galaxy S24 Ultra og Galaxy Z Fold6 med Qualcomm-chipset.

Brugerrapporterede målinger på Geekbench 6 matcher mine egne resultater.

Google siger dog, at deres Tensor-chipset ikke er designet til at vinde benchmarkmålinger, men er optimeret til AI-ydelse og Googles egne opgaver i telefonen.

I praksis betyder det ikke noget. Jeg mærker ingen forskel på ydelsen i daglig brug. Jeg brokker mig i forvejen over det konstante hastighedsræs på chipsets. Næsten ingen almindelige brugere kan udnytte de massive kræfter i moderne telefoner, hvorfor jeg synes det giver god mening, at fokusere på, hvordan kræfterne ellers kan udnyttes.

Du vil støde på artikler, der beskriver, hvor dårligt Pixel-telefonerne klarer sig i disse målinger. Det er ikke forkert, men du vil aldrig mærke det.

Vi er tilbage ved den Google-designede telefon, hvor Google som de eneste på Android-platformen har fuld kontrol over både hardware og software. Præcis som Apple!

Der var engang en, der sagde, at dem, der er seriøse omkring software, bør lave deres egen hardware.

Antutu3DmarkGB 1/2GB OpenCL
Pixel 9 Pro Fold1.028.4592.5871.874/3.1656.429
Pixel 9 Pro XL955.9222.5581.920/4.5366.523
Galaxy Z Fold61.451.2804.6612.098/6.27212.246
GB = GeekBench 6

Aktuelle priser på Pixel 9 Pro Fold

Herunder kan du se dagspriserne på Pixel 9 Pro Fold, 256 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Konklusion: Vanvittig pris og umoden teknologi

Du kan uden tvivl finde Pixel 9 Pro Fold hos et teleselskab til en lavere pris end den vejledende pris uden abonnement, men så betaler du jo bare pengene et andet sted.

Lige nu koster Pixel 9 Pro Fold (256 GB) cirka 14.799 kroner (Pricerunner). Til sammenligning er Samsung Galaxy Z Fold6 nede i cirka 11.000 kroner – et fald på cirka 30 procent på tre måneder.

Det tyder på, at det kan betale sig at vente lidt, hvis du ønsker dig Pixel 9 Pro Fold.

Sammenlignet med Samsung Galaxy Z Fold6 er Pixel 9 Pro Fold tyndere, men bredere – fordi der er en større skærm. Kameraerne på de to modeller minder meget om hinanden, og begge skærme lider desværre under de samme problemer med skærmfolden.

Pixel Fold taber på rå ydelse, men vinder på overblik og brugervenlighed. Samsung trækker i modsatte retning med en lavere pris og flere dagligdags AI-funktioner.

Jeg kan stadig ikke give mere end fire stjerner. Skærmteknologien er stadig umoden, og AI-funktionerne ændrer ikke det store for mig i den sammenhæng.

Foldbare telefoner er stadig en type, som ingen rigtig har efterspurgt.

Det er dejligt, når Google prioriterer at Danmark skal være med på de store lanceringer, men lige Pixel 9 Pro Fold havde de ikke behøvet, at bruge tid på her i landet.

Se testen af Pixel 9 Pro Fold

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God oplevet skærmkvalitet
  • Flot tyndt design
  • Batteriet holder uden problemer en hel dag
  • Gemini AI funktioner som på Pixel 9-serien generelt
  • Opdateringer i lang tid (7 år) + Pixel Drops
  • Rimelig fotokvalitet
  • Mulighed for selfies (og video) med hovedkameraet
  • Biometrisk genkendelse: Fingeraftryk og ansigt – også i bankapps

Lidt at tænke over

  • Stor telefon at have i lommen
  • Hvor meget vil du bruge den store skærm
  • Skærmfold mærkes og ses
  • Kamerasystemet er bedre på Pixel 9 Pro / 9 Pro XL
  • Oplader langsomt – oplader medfølger ikke
  • Eksterm høj pris

Mere til historien

Fingeraftrykssensoren sidder i sideknappen (power) og er ikke indbygget i skærmen.

Pixel 9 Pro Fold
Samsung Galaxy Ring er vild! Første danske test

TEST: Jeg har testet Samsung Galaxy Ring. Teknologien er imponerede! Få svaret på om den næsten 4.000 kroners dyre wearable er noget for dig!

(mere…)
Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Pixel 9, Gemini Live og ‘jagt’ på en Google-chef

PODCAST: Her er min mening om Pixel 9. Du får også en demo af Gemini Live. Og så går jeg på "jagt" efter en Google-chef.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram