RCS på iPhone har lange udsigter

Vi har spurgt de danske teleselskaber, hvor de står i forhold til RCS-beskeder på iPhone. Du skal væbne dig med tålmodighed.

iPhone, iOS 18
Udover RCS så står Besked-appen også til flere nyheder, og får også Apple Intelligence senere (Foto: Apple)

Da vi fik præsenteret iOS 18 tilbage i juni, så dukkede en længe ventet nyhed også op. Nemlig, at Apple vil understøtte RCS i Beskeder fra iOS 18.

I de efterfølgende beta-versioner er flere udenlandske teleselskaber blevet tilføjet til listen over dem, der understøtter RCS.

Danmark er dog endnu ikke på den liste, hvilket fik os på MereMobil.dk til at foretage en lille rundspørge blandt de danske teleselskaber.

Desværre er der ikke meget opløftende nyt, hvis du har ventet spændt på at kunne bruge RCS, når iOS 18 sandsynligvis udkommer til september.

Vi har spurgt 3, Telenor, Telia og YouSee, om de forventer at have RCS klar til lanceringen af iOS 18, eller hvad en eventuel tidshorisont måtte være.

LÆS MERE: Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Teleselskabernes status på RCS til iPhone

3 / Oister

”Vi kommer ikke til at understøtte RCS ifm. med lanceringen af iOS 18. Vi er dog i gang med at undersøge mulighederne for en implementering på et senere tidspunkt,” fortæller 3 / OiSTER.

Telenor

“Vi kan desværre ikke løfte sløret for timelinen for RCS-implementering på iOS.”

Telia / Call Me

“Vi har ikke RCS klar til den officielle IOS 18-lancering, og kan pt. ikke sætte en tidshorisont på – det gælder både for Telia og Call Me”.

Nuuday / Yousee

“Apple har meldt ud, at de i første omgang fokuserer på de største markeder, hvorfor vi endnu ikke kender tidshorisonten for lanceringen i Danmark. Hos Nuuday har vi gennem længere tid været i tæt dialog med Google vedr. RCS på Android, og vi forventer at opstarte samme dialog med Apple snarest muligt, så vi kan få afklaring på, hvilke krav der stilles til os som operatør. Vi har dog allerede lagt en strategi for, hvordan vi vil implementere RCS hos Nuuday, som kommer til at omfatte alle vores brands“.

LÆS MERE: Det forventer vi af iPhone 16 eventen

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

En af de helt store fordele ved RCS er, at det bruger data til beskeder. Ligeledes vil billeder også kunne sendes i højere opløsning, modsat MMS. Det har før været et problem med begrænsningerne mellem Android og iPhone, når det gjaldt SMS eller MMS.

Nu kan du opdatere din iPhone til iOS 18

UDE NU:  Så er årets største funktionsopdatering til iPhone frigivet. Du kan download den nu.

(mere…)
Her er nyhederne i iOS 18 til din iPhone

OVERBLIK: Nu kan du hente den næste store opdatering din iPhone. Vi har samlet de største nyheder, så du er godt klædt på til iOS 18.

(mere…)
Se her om du kan opdatere din iPhone i aften

SE LISTEN: I aften klokken 19 udkommer den næste store iOS-opdatering med mange nyheder, men ikke alle kan opdatere til iOS 18.

(mere…)
Det vigtigste om iPhone 16 og iPhone 16 Pro på 13 minutter

VIDEO: Her er overblikket du mangler! Vi har samlet de vigtigste nyheder, som er værd at kende, når du overvejer at købe iPhone 16 eller iPhone 16 Pro.

(mere…)
Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Prisfald: iPhone er blevet billigere

Generelt bliver de fleste varer vi køber dyrere og dyrere, men Apple har prissat iPhone 16-serien til 2020-priser. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram