Pixel 9 Pro XL er den bedste telefon | Test

TEST: Google sætter ny standard. Dette er den bedste Android-telefon nogensinde. Læs min test af Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL.

Pixel 9 Pro XL test
På Pixel telefonerne skal man vænne sig til, at lysstyrke og power på højre side er byttet om, i forhold til de fleste andre telefoner (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er oprigtigt imponeret. Google har endnu engang skabt en virkelig fed telefon. Vi er lidt der, hvor andre telefoner bliver gjort overflødige.

Designet er uovertruffen flot. Det er muligt, at Apple er verdenskendte for deres designs, men Google burde altså også have en pris.

Pixel 9 Pro XL (og 9 Pro) føles “bløde” og lækre i hænderne. Designet taler til mig. Og når jeg holder de farvede varianter op mod lyset, så glinser de polerede farvede kanter. Nøj! Det er bare lækkert!

Designet af Pixel 9-serien er så gennemført, at det ville være synd at pakke dem ind i et cover. Omvendt er det også ærgerligt, hvis der skulle ske dem noget.

Jeg har haft flere af farvevarianterne i hænderne, og det er klart den grønne (Wintergreen) på Pixel 9 eller lyserøde (Rose Quartz), du skal se nærmere på. Gå forbi en butik, inden du bestiller, og se, hvad du selv synes.

OBS! Denne anmeldelse omhandler både Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL. Telefonerne har præcis de samme funktioner. Forskellene er skærm- og batteristørrelse.

Specifikationer: Pixel 9 Pro | Pixel 9 Pro XL

  • Skærm: 6,3” OLED, 2700 nits, 120Hz | 6.8″, 3.000 nits
  • Beskyttelse: Gorilla Glass Victus 2
  • Processor: Google Tensor G4
  • Sikkerhedsmodul: Titan M2
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Kamera 1, 50 MP, f/1.7, vidvinkel, OIS
  • Kamera 2: 48 MP, f/2.8, telefoto, 5x optisk zoom
  • Kamera 2: 48 MP, f/1.7, 123˚ultravidvinkel
  • Frontkamera: 42 MP, f/2.2
  • RAM: 16 GB
  • Lagerplads: 128 / 256/ 512 GB el. 1 TB (UFS 3.1)
  • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
  • Forbindelser: Op til Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC
  • Biometrisk godkendelse: Fingeraftrykssensor i skærmen og ansigtsgenkendelse
  • Batteri: 4.700 mAh | 5.060 mAh (oplader medfølger ikke)
  • Opladning: Op til 27 watt | 37 watt + Qi trådløs opladning
  • Mål: 152,8 mm x 72 mm x 8,5 mm | 162.8 x 76.6 x 8.5 mm
  • Vægt: 199 gram | 221 gram
  • System: Android 14

Utrolig flot skærm og masser af ydelse

Skærmen har en maksimal lysstyrke på 3.000 nits, og jeg har ikke haft problemer med at se skærmindholdet i sommersolen, MEN! Lysføleren er lidt for konservativ og skruer efter min smag lidt for langt ned for lysstyrken, når man er indendørs.

For- og bagside er beskyttet af Gorillas Glass Victus 2, som er den bedste beskyttelse, der lige nu kan opnås, når vi taler glas til telefoner.

Google benytter variabel opdateringshastighed fra 1-120 Hz for at opnå det mindst mulige strømforbrug, samtidig med at skærmbilledet hele tiden opleves flydende som varmt smør under fingrene – og det fungerer!

Maskinen i hele Pixel 9-serien er chipsettet Tensor G4 med co-processoren Titan M2, som håndterer sikkerhedsdelen. Sammen med 16 GB RAM på Pixel 9 Pro / XL får du god ydelse til alle situationer, også de store spil som f.eks. Fortnite, der nu igen er tilgængelig på Android.

Ydelsen er også tunet i retning af AI, kunstig intelligens, hvor Google endnu engang opgraderer med nye funktioner.

Jeg har skrevet anmeldelsen ud fra en telefon, som er modtaget et stykke tid før butikssalget starter. Derfor har det ikke været muligt at udføre benchmarkmålinger af ydelsen.

Flest AI-funktioner i kamera og fotos

De nye AI-baserede funktioner i Pixel 9-serien er:

  • Add Me (Tilføj mig): Tilføj dig selv (hvor du er fotograf) i et gruppebillede
  • Auto frame: Beskærer et billede med anerkendte fototeknikker, så du får det bedste snit.
  • Reimagine: Med tekst kan du skrive, hvilke ændringer du vil have i billedet. F.eks. “lav en mark med blomster”. Herefter skiftes baggrunden eller tilføjes et element.
  • Audio Magic Eraser: Kan adskille typer af lyde i en videooptagelse – f.eks. musik, person 1 eller 2, støj osv. Herefter kan du selv vælge, hvilken lyd du vil beholde
  • Panorama: Hjælper via AI til, at du tager bedre panoramabilleder
  • Zoom Enhance: Hjælper med at forbedre et billede, hvor du har brugt f.eks. 15x el. 30x zoom.
  • Video Boost: AI-opskalering af videooptagelser i op til 8K-kvalitet
  • Gemini Live: Du kan tale med Google og få svar i et “naturligt sprog”
  • Pixel Studio: Beskriv et billede med tekst, hvorefter AI-funktionen skaber det for dig.
  • Pixel Screenshots: Bruger AI til at organisere dine screenshots, så de ikke roder i din kamerarulle. Du får også hjælp til at finde tilbage til fx en webshop, hvorfra billedet er taget.
  • Weather for You: AI beskriver dagens vejr med tekst i den indbyggede vejrapp.

Det er i sagens natur en stor omgang at forholde sig til. Nogle af funktionerne virker ved lanceringen. Andre, herunder Studio og Screenshots, kommer først inden for de næste uger, oplyser Google.

Når alle AI-funktioner åbner i Danmark, opdateres denne anmeldelse med mere information. Lige nu er Googles officielle statement: “Our aim is to bring both Studio and Screenshots to our region and languages over time, though we have nothing to announce right now”.

Jeg har haft en kort adgang til en begrænset version af Pixel Screenshots, og jeg tror, potentialet er stort. Det er en kæmpe fordel at kunne organisere skærmbillederne – endda automatisk. Efterfølgende er de søgbare. Vigtigst af alt, så samles screenshots, så de ikke roder sammen med ens billeder.

I fotofunktionerne oplever jeg, at ikke alle muligheder for redigering er tilgængelige på alle billeder. Det kommer an på indholdet, hvilket kan være lidt forvirrende.

Der er dog ingen tvivl om, at Google har gjort rigtigt meget ud af at indføre forskellige AI-baserede funktioner, som skal give mening i hverdagen. Det synes jeg, ud fra hvad der har været mulighed for at prøve, fungerer overbevisende.

I forhold til Samsung Galaxy AI savner jeg dog muligheden for f.eks. at kunne stave- og grammatikrette beskeder, inden de skrives, men når det er sagt, så synes jeg, Pixel-telefoner har en ret god samling af AI-værktøjer.

Pixel 9 Pro XL
Jeg synes at Pixel 9 Pro / XL er MEGA lækre (Foto: MereMobil.dk)

Gemini Live imponerer, men…

Siden lanceringen af Google Assistant har Google haft som mål, at du skal kunne have “en samtale” med Google. Det fortalte Google tilbage i 2018 i forbindelse med en presseevent i San Fransisco.

Jeg gik i 2018 ombord i, hvordan Google lærte at tale dansk. Du kan høre min podcastepisode her.

Gemini Live taler du med ved f.eks. at sige: “Min kat fanger mus. Kan der være helbredsmæssige problemer med, at den spiser musen?”

Så svarer Gemini i et naturligt sprog, som lyder meget lidt robotagtigt i forhold til, hvad vi hidtil har set på dette område. Du kan stille opfølgende spørgsmål eller skifte emne.

Efter lidt tid glemmer man lidt, at det er en AI-robot, der tales med.

Gemini Live er en del af abonnementet Gemini Advanced, som koster 169 kroner om måneden. Når du køber en Pixel 9-telefon, så er der dog 12 måneders gratis abonnement med.

Bedste kamera nogensinde

Jeg har ikke en stor undersøgelse til at bakke min påstand op, men (måske) er kameraet i Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL det bedste, jeg hidtil har prøvet i en telefon.

Uden ret meget fiflen rundt i indstillingerne, så leverer den et godt og overbevisende resultat.

Jeg er særligt imponeret over 5x optisk zoom og den tilhørende Super Res Zoom (op til 30x).

Jeg har taget nogle håndholdte, rimeligt langt zoomede billeder, hvor jeg bagefter har tænkt – det var ligegodt utroligt. Der er selvfølgelig en masse AI-hjælp og andre digitale tryllerier ind over, men det fungerer bare!

Portrætfunktionen bliver du på ingen måde ked af, og så er der kommet en ny panoramatilstand, hvor du får vejledning på skærmen. Følg prikkerne, er konceptet. Kort efter er det hele stykket sammen.

Den bedste panoramafunktion, jeg hidtil har set på Android-telefoner.

Der er nogle fotoeksempler herunder.

Når du optager videoer kan du bagefter justere lyden med AI, så du kan adskille tale, støj og musik. Også denne del fungerer godt og er temmelig intuitiv.

Du skal vide, at kameraet, kvaliteten og funktionerne er ens i Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL.

Billeder taget med Pixel 9 Pro / 9 Pro XL

Håndholdt Super Res Zoom fra Pixel 9 Pro XL

Taget med Pixel 9 Pro XL
Morgenfoto – 1x
Taget med Pixel 9 Pro XL
Morgenfoto – 2x
Taget med Pixel 9 Pro XL
Morgenfoto – 5x
Taget med Pixel 9 Pro XL
Morgenfoto – Super Res Zoom

Ansigtsgenkendelse virker rigtigt

På flere Android-telefoner med ansigtsgenkendelse har det ofte kun været anvendeligt til oplåsning af telefonen, og sikkerheden, sammenlignet med fingeraftrykssensoren, har været så som så.

Google har opdateret deres ansigtsgenkendelse, så den nu fungerer ”som på en iPhone”, der i årevis med Face ID har vist, hvordan sådan en funktion skal virke.

På Pixel 9-serien kan ansigtsgenkendelsen bruges til f.eks. bank, MobilePay, MitID eller bare oplåsning. Kort sagt til alt, hvad fingeraftrykssensoren også virker til.

Desværre fungerer genkendelsen ikke særligt godt, når der er mørkt omkring dig.

Den ægte ansigtsgenkendelse blev introduceret med Pixel 8-serien sidste år.

Fingeraftrykssensoren er denne gang lavet med en ultrasonic-sensor, fremfor en lyssensor. Dermed er Pixel på niveau med den teknologi at Samsung anvender.

Se testen af Pixel 9 Pro / 9 Pro XL

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

SÅDAN OPDATERES PIXEL 9 PRO / 9 PRO XL: Google understøtter hele Pixel 9-serien med 7 år softwareopdateringer af systemsoftwaren såvel som sikkerhedsopdateringer. Derudover udsendes Pixel Drops hver tredje måned, som er nye funktioner eksklusivt til Pixel-serien.

Pixel 9 Pro topkarakter
6 stjerner! Intet mindre kan gøre det!

Konklusion: Best in class!

Du bliver glad for Pixel 9 Pro eller Pixel 9 Pro XL. I forhold til andre Android-telefoner, så spiller softwaren på den der X-faktoragtige måde, hvor jeg ikke kan sætte en finger ét præcist sted.

Jeg kan bare sige, at dette er Android, der kører mindst lige så godt som iOS på iPhone.

Kameraet er fantastisk og har et utal af muligheder, hvor AI-delen bestemt løfter oplevelsen. Ydelsen er i orden, uden telefonen ”brænder varm” under hård belastning.

Du kører uden problemer en dag uden opladning. Ofte også mere! Og så har Google løftet opladehastigheden en smule, men stadig ikke til ”kineser-mobil”-niveau. Der medfølger i øvrigt ikke en oplader i salgspakken.

Trådløs opladning er også understøttet, men desværre ikke med Qi2-standarden, som er en Magsafe-lignende opladeløsning.

Sammen med syv års opdateringer og Pixel Drops, så kan jeg ikke andet end at give topkarakter til Pixel 9 Pro og 9 Pro XL. Pixel 9 Pro’erne er alle pengene værd!

Vi har også anmeldt den lidt billigere Pixel 9. Du kan læse testen af Pixel 9 her.

LÆS MERE: Det koster Pixel 9-serien i Danmark

Aktuelle priser på Pixel 9 Pro

Herunder kan du se dagspriserne på Pixel 9 Pro, 128 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Toplækkert design – føles og opleves fantastisk
  • Fantastisk foto- og videokamera med mange funktioner
  • Softwaren spiller 110 % – optimal brugeroplevelse
  • Opdateringer inkl. Pixel Drops i 7 år
  • Ansigtsgenkendelse virker også i f.eks. MitID
  • God skærm
  • Fede AI-funktioner i særligt fotodelen
  • Fornuftig batteritid
  • Trådløs opladning understøttes
  • God lyd ved opkald og afspilning af musik i højttalerne

Lidt at tænke over

  • Oplader forholdsvist langsomt med kabel
  • Skærmlyset bliver nogle gange dæmpet for meget
  • Qi2-standard ved trådløs opladning understøttes ikke
  • Nogle AI-funktioner er aktuelt ikke åbnet i Danmark
  • Gemini Live koster penge efter 12 måneder
  • Ansigtsgenkendelse virker dårlig i mørke

Mere til historien

Telefonerne kommer med automatisk nødopkald, hvis du kommer ud for et trafikuheld. Funktionen virker også i Danmark.

Pixel 9 Pro
Samsung Galaxy Ring er vild! Første danske test

TEST: Jeg har testet Samsung Galaxy Ring. Teknologien er imponerede! Få svaret på om den næsten 4.000 kroners dyre wearable er noget for dig!

(mere…)
Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Pixel 9, Gemini Live og ‘jagt’ på en Google-chef

PODCAST: Her er min mening om Pixel 9. Du får også en demo af Gemini Live. Og så går jeg på "jagt" efter en Google-chef.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
Google Pixel 9 Pro Fold folder sig ikke nok ud | Test

TEST: Pixel 9 Pro Fold og Samsung Galaxy Z Fold6 minder rigtigt meget om hinanden. Begge lider af umoden teknologi.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram