Kampen mod børns skærmtid

Alle anbefalinger og undersøgelser viser, at for meget skærmtid ikke er godt – alligevel mener mange forældre, at deres børn har for meget skærmtid.

Børn kan koble af foran skærmen, som vi andre, men kan det være skadeligt? (Foto: MereMobil.dk)
Børn kan koble af foran skærmen, som vi andre, men kan det være skadeligt? (Foto: MereMobil.dk)

Skærmtid er et problem i de fleste familier, viser en ny undersøgelse, hvor 62 procent af danskerne mener, at deres børn har for meget skærmtid. Undersøgelsen er foretaget af Epinion for Swappie. 

Alle anbefalinger og undersøgelser viser også, at børn ikke har godt af skærmtid og slet ikke for meget. Der er også noget ”underholdning” på iPads/tablets og mobiltelefoner, som er værre end andet.

LÆS MERE: Dette gør skærme ved dit barns hjerne

-”Alle anbefalinger peger på, at mindre børn ikke har godt af skærmtid. Og selvom skærmen for os voksne er et praktisk redskab, så er det for børnene typisk kun leg – leg som ifølge Sundhedsstyrelsen kunne flyttes væk fra skærmen og ud i det virkelige liv. Måske derfor bliver skærmtid for mange forældre den dårlige samvittighed,” siger Jeppe Olsen, der er marketing manager for Swappie Danmark.

Der er dog også mange forældre, som bruger skærmen som en del af opdragelsen. 31 procent af de adspurgte svarer, at skærmtid bruges som belønning.

LÆS MERE: Børn er alt for tidligt på sociale medier

At give børn skærmtid kan også give forældre en pause, som alle kan have brug for. Men samtidig fratager halvdelen af de adspurgte også skærmen fra barnet, som konsekvens, hvis barnet ikke har hørt efter. 

Børn betaler selv noget af telefonen

I undersøgelsen svarede tæt på halvdelen (49 procent) også, at børnene selv er med til at finansiere deres smartphone. Det gælder formegentlig ikke første mobil, da den oftest er et valg forældrene er med til at tage.

I undersøgelsen svares der på, hvornår den ideelle alder for et barn er, at få sin første mobiltelefon. Svaret er her 10 år. 

GUIDE: 5 ting du skal tænke over før dit barns første mobil

Med en mobil medfølger også et ansvar og en udgift. Mere end halvdelen (56 procent) af de adspurgte fortæller også, at deres barn har ødelagt eller mistet telefonen én eller flere gange.

Der har været 1.003 respondenter i undersøgelsen, som blev foretaget ultimo juni. Mens databearbejdelsen er sket starten af august, så det er “dugfriske” tal.

Mere til historien

TV 2 har tidligere vist en dokumentar om, hvor meget data mobilspil faktisk kan hive ud af en smartphone. Det var rystende, hvad man kunne finde ud af.

2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online

Red Barnet og Trygfonden har fået udarbejdet en ny undersøgelse, som viser, at 2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online.

(mere…)
Teleselskab fraråder smartphones til børn

Et teleselskab fraråder nu smartphones til børn under 11 år grundet børn og unges massive brug af sociale medier.

(mere…)
Nyt smartwatch til børn

Et nyt smartwatch til børn har netop set dagens lys. Se specifikationer og pris på ZTE K1 Pro.

(mere…)
Første mobil? Forskel på tanke og realitet

Hvornår skal barnet have sin første mobil? Danskerne mener, at de skal være ældre end de reelt er.

(mere…)
5 ting du skal tænke over før dit barns første mobil
(mere…)
Apple Watch SE 3 vil måske appellere til børn 

Det kommende Apple Watch SE vil måske blive designet i plastik og få en lavere pris. Det ventes at appellere til børn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram