iPhones skal hjælpe VAR i Premiere League

Premier League vil bruge iPhones til deres VAR-system, som skal hjælpe med at spotte offsides.

VAR / offside (Foto: Genius Sports)
Genius Sports vil bruge iPhones, når der skal tjekkes for offside i Premier League (Foto: Genius Sports)

Siden VAR blev indført, har det skabt mange debatter, især omkring offside. Det har givet diskussioner om alt fra at det ødelægger spillet, til at det er for upræcist.

I Premier League har de måske fundet løsningen. En række iPhones skal nemlig hjælpe med at spotte offsides, skriver The Verge.

For at forklare det grundlæggende, så har VAR-systemet nogle ulemper, når det gælder offside. Hvis flere spillere står tæt sammen, eller hvis de står i vinkler, hvor både linjedommer og kamera har svært ved at se spillerne ordentligt, så kan det give fejl.

I disse situationer har man brugt maskinlæring til at skabe et billede af situationen mellem spillerne. På trods af dette er der stadig risiko for menneskelige fejl, samt forsinkelser i afgørelsen.

Nu har Premier League indgået et samarbejde med Genius Sports om en bedre løsning. Her kommer iPhones ind i billedet.

Genius Sports kalder det “Semi-Automated Offside Technology” (SAOT) og fortæller, at teknologien kan skabe præcise 3D-gengivelser af spillerne, som i sidste ende kan hjælpe dommere og VAR med offside-forseelser.

LÆS MERE: Her er datoen for FC 25

Der skal en del iPhones til

Til udviklingen af løsningen vil der blive brugt mellem 24 og 28 iPhones, specifikt iPhone 15 Pro.

Grunden til at de vælger en smartphone er blandt andet, at 4K-kameraer er dyre, og netop iPhone var det, som firmaet havde mest erfaring med, når det kommer til softwareudvikling.

De mange iPhones bliver installeret på specialbyggede rigs med to ad gangen. De vinkles en smule forskelligt for at sikre, at området bliver dækket ordentligt.

Ifølge Genius Sports giver løsningen dem mellem 7.000 og 10.000 datapunkter, som kan bruges til at skabe en slags 3D-mesh af spillerne. Denne 3D-gengivelse kan bruges, når VAR-teamet skal afgøre, om der er tale om offside.

En anden fordel ved iPhone er muligheden for at optage med høje billedhastigheder, kombineret med deres indbyggede “vision processing”, som blandt andet omfatter iPhones Neural Engine.

LÆS OGSÅ: Desert Titanium er det nye farvenavn på iPhone

Mere til historien

Planen er at det nye system bliver rullet ud sidst på året og vil være klar til resten af sæsonen derefter.

Her er nyhederne i iOS 18 til din iPhone

OVERBLIK: Nu kan du hente den næste store opdatering din iPhone. Vi har samlet de største nyheder, så du er godt klædt på til iOS 18.

(mere…)
Nu kan du opdatere din iPhone til iOS 18

UDE NU:  Så er årets største funktionsopdatering til iPhone frigivet. Du kan download den nu.

(mere…)
Se her om du kan opdatere din iPhone i aften

SE LISTEN: I aften klokken 19 udkommer den næste store iOS-opdatering med mange nyheder, men ikke alle kan opdatere til iOS 18.

(mere…)
Det vigtigste om iPhone 16 og iPhone 16 Pro på 13 minutter

VIDEO: Her er overblikket du mangler! Vi har samlet de vigtigste nyheder, som er værd at kende, når du overvejer at købe iPhone 16 eller iPhone 16 Pro.

(mere…)
Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Prisfald: iPhone er blevet billigere

Generelt bliver de fleste varer vi køber dyrere og dyrere, men Apple har prissat iPhone 16-serien til 2020-priser. Se listen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram